Diabetul si dementa vor fi bolile viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

in urma studiului efectuat de expertii de la Institutul pentru Medicina Sociala de la Clinica Universitara Charite din Berlin, la comanda Asociatiei Producatorilor de Medicamente (VFA), a rezultat ca,

in urma studiului efectuat de expertii de la Institutul pentru Medicina Sociala de la Clinica Universitara Charite din Berlin, la comanda Asociatiei Producatorilor de Medicamente (VFA), a rezultat ca, pe viitor, cele mai raspandite boli vor fi diabetul si dementa, informeaza ziarul german Volksstimme. Realizatorii studiului au intervievat experti medicali din industrie si din institute de invatamant si cercetare. Rezultatele au aratat ca motivele inmultirii cazurilor de diabet si dementa sunt alimentatia deficitara, obezitatea si imbatranirea populatiei. Conform opiniei a 69 la suta din experti, diabetul legat de varsta va deveni in urmatorii 10 ani cea mai frecventa cauza de deces, urmat indeaproape de insuficienta cardiaca - 49 de procente - si de accidentele vasculare cerebrale - 48 de procente. In prezent, bolile miocardice, vasculare si cancerul reprezinta cele mai frecvente cauze de imbolnavire.
Previziuni optimiste in ce priveste cancerul si bolile de inima
Potrivit parerii expertilor, diabetul si urmarile sale - insuficienta renala, probleme oculare si amputari - se vor reflecta impovarator asupra sistemelor de asigurari de sanatate. Doar in Germania exista in momentul de fata in jur de 6 milioane de bolnavi de diabet, calculele aratand ca numarul de imbolnaviri va ajunge la 350.000 de cazuri noi pe an. in acelasi timp, previziunile sunt optimiste in ce priveste cancerul si bolile cardiace, a caror frecventa se asteapta sa scada in urma noilor metode terapeutice, la fel si in privinta bolii Alzheimer, unde se preconizeaza succese terapeutice pe viitor.
Creste insa frecventa bolilor infectioase
Pe langa diabet si dementa se asteapta cresterea frecventei unor boli infectioase ca tuberculoza, hepatita B si malaria, cauzele principale fiind migratiile si calatoriile externe. Chiar si in ce priveste SIDA, expertii se tem de o recrudescenta a bolii, datorata mecanismelor deficitare de prevenire. Totodata, cresterea numarului de cazuri de maladii infantile, ca pojarul, rubeola si parotidita epidemica, este pusa de experti pe seama indolentei parintilor, care nu isi vaccineaza copiii la timp.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite