Criza din Libia. Premierul Fayez al-Sarraj va demisiona luna viitoare

Criza din Libia. Premierul Fayez al-Sarraj va demisiona luna viitoare

Fayez al-Sarraj

Premierul libian Fayez al-Sarraj şi-a anunţat, într-o alocuţiune televizată, voinţa de a pleca din funcţie până la sfârşitul lui octombrie, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Vă anunţ voinţa mea sinceră de a fi eliberat din funcţie de către o nouă autoritate executivă nu mai târziu de sfârşitul lui octombrie”, a anunţat miercuri şeful Guvernului de uniune naţională (GNA).
 
 Fayez al-Sarraj conduce din 2015 GNA, cu sediul la Tripoli, recunoscut de către comunitatea internaţionlă, contestat de mareşalul Khalifa Haftar şi Armata acestuia de eliberare naţională (ANL), care încearcă să cucerească Tripoli din primăvara lui 2019.
 
Demisia lui al-Sarraj ar putea să intensifice turbulenţele politice cu care se confruntă Libia şi eventual să încurajeze diverse facţiuni ale opoziţiei din vestul ţării.
 
Ea intervine în contextul în care o soluţie politică a războiului civil care devastează ţara nu este vizibilă, în pofida faptului că GNA a pus capăt în iunie ofensiva ANL, la porţile Tripoli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările