Cel mai bogat algerian şi alţi patru miliardari au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie

Cel mai bogat algerian şi alţi patru miliardari au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie

Acţiune de protest la Alger, capitala Algeriei FOTO EPA-EFE

Cinci miliardari algerieni, între care apropiaţi ai fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika, au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie, relatează presa locală luni, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei cinci miliardari arestaţi sunt Issad Rebrab, considerat cel mai bogat om din Algeria, şi patru fraţi din familia Kouninef, apropiată de fostul regim Bouteflika, transmite Reuters.

Issad Rebrab conduce compania Cevital, care import zahăr brut din Brazilia şi exportă zahăr rafinat către Tunisia, Libia şi alte ţări din Orientul Mijlociu.

Aceste arestări survin la câteva zile de la o declaraţie a şefului Statului Major, generalul Gaid Salah, care a spus săptămâna trecută că se aşteaptă că unii membri ai elitei să fie judecaţi pentru corupţie.

Fostul premier Ahmed Ouyahia şi actualul ministru de Finanţe Mohamed Loukal sunt la rândul lor vizaţi de campania anticorupţie lansată după căderea regimului Bouteflika.

Algerienii protestează masiv din 22 februarie încoace faţă de întreaga clasă politică din ţara lor.

După retragerea lui Bouteflika, care a condus timp de 20 de ani, noua ţintă a protestatarilor este preşedintele interimar Abdelkader Bensalah.

Următorul scrutin prezidenţial din Algeria este prevăzut să aibă loc pe 4 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: