Avionul doborât de Iran: Familiile victimelor vor primi compensaţii de câte 8.350 de dolari din partea Ucrainei. Promisiunea preşedintelui iranian

Avionul doborât de Iran: Familiile victimelor vor primi compensaţii de câte 8.350 de dolari din partea Ucrainei. Promisiunea preşedintelui iranian

Ucraina va oferi compensaţii de câte 8.350 de dolari familiilor victimelor tragedieii FOTO EPA-EFE / Ruhollah Vahdati

Preşedintele iranian Hassan Rohani i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că vinovaţii în cazul doborârii avionului Boeing vor fi pedepsiţi, informează AFP, conform News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit preşedinţiei ucrainene, Rohani a asigurat că toate persoanele implicate în catastrofa aviatică: vor ajunge în faţa justiţiei.

Potrivit Reuters, premierul ucrainean Oleksi Honcharuk a anunţat, sâmbătă, că Ucraina va oferi compensaţii de câte 8.350 de dolari familiilor victimelor tragediei. De asemenea, Ukraine International Airlines va face plăţi către familiile membrilor echipajului avionului doborât în Iran.   

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile de la Teheran au recunoscut că au doborât din greşeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev. Catastrofa care a dus la moartea a 176 de persoane - în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni - a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: