Statele Unite vor prezenta la Summitul G7 un set de propuneri pentru a creşte presiunea asupra Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Autorităţile americane la summitul Grupului celor Şapte (G7), care va avea loc în perioada 26-28 iunie în sudul Germaniei, intenţionează să prezinte un set de propuneri specifice pentru a creşte presiunea asupra Federaţiei Ruse şi a sprijini Ucraina.

„În primul rând, la summit vom prezenta un set specific de propuneri pentru a creşte presiunea asupra Federaţiei Ruse şi pentru a demonstra sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina”, a declarat un reprezentant de rang înalt al administraţiei americane, miercuri, la un briefing telefonic special dedicat viitoarei călătorii a preşedintelui american Joe Biden la o întâlnire a liderilor G7 în Germania, precum şi la un summit NATO în Spania.. După cum a menţionat oficialul, liderii G7 vor discuta şi despre creşterea nivelului inflaţiei în lume, problemele din sectorul energetic şi despre securitate alimentară.

„Liderii vor promova, de asemenea, o viziune a unei lumi bazată pe principiile libertăţii şi deschiderii, mai degrabă decât pe constrângere, agresiune şi sfere de influenţă. Ei vor consolida cooperarea noastră în problemele economice, spaţiul cibernetic, tehnologiile cuantice şi mai ales asupra provocărilor pe care le ridică. RPC. O parte cheie a efortului de a promova o viziune comună asupra lumii <...> va fi lansarea parteneriatului nostru global de infrastructură, care va ajuta partenerii noştri din ţările cu venituri mici şi medii, sporind în acelaşi timp competitivitatea economică a SUA şi [întărirea] securităţii noastre naţionale”, a concluzionat oficialul administraţiei. .

Participanţii la summitul G-7 vor organiza şapte sesiuni plenare, inclusiv despre Ucraina, al cărei preşedinte Volodimir Zelenski va participa la discuţii prin link video.

„La summitul [G7] din Germania, preşedintele SUA Joe Biden va participa la şapte sesiuni plenare, de la o sesiune despre economia globală la sesiuni despre infrastructură, climă, securitate energetică şi, bineînţeles, Ucraina. În afară de membrii de bază ai G7 care participă la summit, G7 a invitat, de asemenea, Argentina, India, Indonezia, Senegal şi Africa de Sud să participe la sesiuni separate în calitate de ţări invitate, precum şi lideri ai organizaţiilor internaţionale. Astfel, acest summit va fi o oportunitate pentru preşedintele Biden de a comunica cu un cerc larg de lideri mondiali. La acest summit G7, preşedintele Zelenski se va alătura liderilor pentru a discuta eforturile noastre continue de a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse", a spus oficialul american. .

Potrivit unui executiv american, Biden „şi-a concentrat atenţia asupra G7, făcându-l principalul vehicul al angajamentului multilateral şi demonstrând modul în care America poate aduna democraţiile de vârf ale lumii pentru a rezolva probleme comune”.

G-7, care reprezintă aproximativ 50% din PIB-ul global, a fost forţa motrice din spatele redresării economice globale şi un lider în luarea de măsuri fără precedent prin sancţiunile noastre şi controalele la export împotriva Rusiei pentru războiul său nejustificat împotriva Ucrainei", a declarat oficialul. spus.

Problema dependenţei de transportatorii de energie ruşi

Summit-ul va discuta, de asemenea, măsuri pentru reducerea dependenţei de petrolul şi gazele ruseşti, precum şi reducerea profiturilor Rusiei din exporturile sale de energie.

„Cred că liderii vor vorbi cel mai probabil despre valori comune în ceea ce priveşte luarea de măsuri pentru reducerea dependenţei de energia rusă, şi desigur, despre embargoul asupra petrolului rusesc anunţat de SUA, Canada, Marea Britanie, UE, <... >. Mă aştept ca ei să vorbească despre ce măsuri putem lua pentru a reduce în continuare veniturile din energie ale Rusiei şi cum o putem face într-un mod care să stabilizeze pieţele globale de energie şi să reducă perturbările şi presiunile observate”, a spus oficialul.

Potrivit reprezentantului executivului american, problemele energetice „vor fi în centrul discuţiilor”, liderii G7 vor să „provoce daune maxime” autorităţilor ruse şi „să minimizeze consecinţele negative pentru restul lumii”.

Anterior, secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că introducerea unui embargo parţial asupra petrolului rus de către Uniunea Europeană ar afecta negativ întreaga piaţă globală a energiei. Reprezentantul de la Kremlin a recunoscut că direcţia europeană este destul de importantă pentru Rusia în ceea ce priveşte aprovizionarea, inclusiv volumele vânzărilor. Cu toate acestea, acum, potrivit acestuia, Moscova ia măsuri pentru a minimiza consecinţele noilor restricţii. Peskov a subliniat încă o dată că Europa însăşi nu este „liberă” de efectul negativ al propriilor decizii. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite