Zelenski, despre aderarea Ucrainei la UE: Va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ei înşişi - viitorul lor

Zelenski, despre aderarea Ucrainei la UE: Va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ei înşişi - viitorul lor

FOTO Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că a fost invitat să vorbească la Summitul NATO de la Madrid şi la reuniunea G7.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, el afirmă că a avut discuţii importante cu lideri politici pentru susţinerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană. ”Răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ei înşişi - viitorul lor, viitorul Uniunii Europene”, afirmă Zelenski.

”Am fost invitat să iau cuvântul la Summitul NATO de la Madrid, precum şi la reuniunea G7”, a anunţat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare. 

Cele două importante reuniuni au loc în ultima parte a lunii iunie.  

Zelenski a anunţat şi că a discutat cu Boris Johnson: ”Subiectele cheie au fost sprijinul în domeniul apărării şi coordonarea paşilor în ajunul reuniunilor importante din iunie”. 

În plus, liderul de la Kiev a vorbit din nou şi cu Joe Biden despre noul pachet de sprijin anunţat de americani. 

”Sunt recunoscător pentru acest sprijin, care este deosebit de important pentru apărarea noastră în Donbas. De asemenea, sunt recunoscător pentru mobilizarea ajutorului tuturor partenerilor (...) Am discutat, de asemenea, cu preşedintele Biden despre situaţia tactică de pe câmpul de luptă şi despre modalităţile de accelerare a victoriei noastre. Sancţiuni, politică, cooperare economică - ne pregătim pentru noi paşi”, a adăugat Zelenski.  

Acesta a precizat, în plus, că a avut o întâlnire secială cu liderii din Balcanii de Vest. 

”Prim-miniştrii din Muntenegru şi Albania au venit la Kiev, iar prim-ministrul Macedoniei de Nord a fost prezent în format video. Ucraina a primit o decizie semnificativă din partea acestor ţări de a susţine statutul de candidat la aderarea la UE pentru noi - trei ţări au adoptat o astfel de declaraţie comună. De fapt, astăzi suntem mai aproape de acest statut cum nu am fi putut nici măcar visa acum câţiva ani. Ucraina a făcut tot posibilul pentru a obţine o candidatură”, a mai spus Zelenski. 

Potrivit acestuia, ”răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ei înşişi - viitorul lor, viitorul Uniunii Europene”.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările