Vameşii polonezi donează sute de mii de litri de alcool de contrabandă pentru dezinfectarea spaţiilor publice în contextul pandemiei

Vameşii polonezi donează sute de mii de litri de alcool de contrabandă pentru dezinfectarea spaţiilor publice în contextul pandemiei

FOTO arhivă

430.000 de litri de votcă şi alcool pur conficaţi de autorităţi vor fi distribuiţi instituţiilor pentru a fi folosiţi ca dezinfectanţi în contextul pandemiei de coronavirus, a transmis vineri procuratura, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vedere nevoia crescută de dezinfectanţi, indispensabili în lupta cu epidemia de coronavirus, urmează să donăm alcool etilic confiscat în cadrul procedurilor judicare”, a transmis procuratura şi fiscul polonez.
 
În mod normal alcoolul confiscat de vameşi este distrus, însă cum este mare nevoie de el în această perioadă va fi folosit la dezinfectarea mijloacelor de transport şi spaţiilor publice.
 
1.500 de litri de alcool distilat, care are o concentraţie de circa 95%, au fost trimişi la două spitale din oraşul polonez Olsztyn. În timp ce în alte ţări alcoolul pur nu poate fi vândut decât în scopuri comerciale, în Polonia poate fi cumpărat pentru consum individual.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: