Un poliţist care ancheta atentatul terorist din Franţa, de la Charlie Hebdo, s-a sinucis

Un poliţist care ancheta atentatul terorist din Franţa, de la Charlie Hebdo, s-a sinucis

Redacţia Charlie Hebdo, după atentatul terorist din Franţa

Evenimentele tragice care au marcat, în ultimele zile, Franţa se pare că nu s-au sfârşit odată cu lichidarea autorilor atentatelor teroriste. Un poliţist care ancheta atentatul terorist din Franţa, de la Charlie Hebdo, s-a sinucis, împuscându-se cu arma din dotare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Helric Fredou, în vârstă de 44 de ani, era adjunctul şefului serviciului regional al poliţiei judiciare din departamentul Haute-Vienne. În noaptea de miercuri spre joi, el a trimis un grup de anchetatori la Châteauroux pentru a efectua verificări în cadrul anchetei privind atentatul de la Charlie Hebdo. El a aşteptat revenirea echipei pentru a afla informaţiile obţinute, apoi, în jurul orei 1.00 (2.00, ora României) s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu, transmite Mediafax.
 
Fredou şi-a început cariera la Versailles şi ulterior a preluat un post de conducerea la Limoges. În acea perioadă el a cunoscut un episod de depresie severă. De altfel, arma de serviciu i-a fost retrasă atunci pentru a evita o tragedie.
 

Atentat terorist în Franţa. Este al doilea caz de sinucidere la acelaşi comisariat

În urmă cu aproximativ un an, în noiembrie 2013, un poliţist de la acelaşi comisariat, care avea tot 44 de ani, s-a sinucis la birou împuşcându-se în cap. El a lăsat o scrisoare în care preciza că nu simte că se ridică "la înălţimea funcţiei". Cadavrul său a fost descoperit chiar de Helric Fredou, poliţistul care s-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi fără a lăsa însă o scrisoare prin care să-şi explice gestul.
 
Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
 
Ofiţerii forţelor de ordine franceze au primit ordin să renunţe la activităţile pe reţelele sociale să poarte armele la ei tot timpul şi pentru că mai multe celule teroriste au fost reactivate în ultimele 24 de ore în Franţa, a declarat sâmbătă o sursă din poliţia franceză pentru CNN.
 
Pe aceeaşi temă:
 

Preşedintele Hollande: Franţa a făcut faţă atacurilor teroriste; suntem mândri de activitatea poliţiei

Un lider al Al-Qaida ameninţă Franţa cu noi atacuri

Înregistrarea convorbirii telefonice dintre un post TV şi autorul atentatului terorist din Franţa, de la magazinul evreiesc din Paris

Primele mărturii ale ostaticilor luaţi în atentatele teroriste din Franţa. S-au ascuns într-o cameră frigorifică şi sub o chiuvetă

Cea mai căutată femeie din lume: Hayat Boumeddiene, „înarmată şi periculoasă“, se află în Turcia sau în Siria

Ameninţare falsă cu bombă la Disneyland. Turiştii dintr-un hotel au fost evacuaţi

Partenera lui Charb, editorul Charlie Hebdo: „Am ştiut mereu că va fi asasinat“

Există o explicaţie genetică pentru care fraţii sunt predispuşi la acte de violenţă?

CNN: Mai multe celule teroriste au fost activate. Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările