Turiştii pleacă de pe insula grecească Mykonos, nemulţumiţi de noile restricţii: „Mi-am cheltuit banii degeaba!“

Turiştii pleacă de pe insula grecească Mykonos, nemulţumiţi de noile restricţii: „Mi-am cheltuit banii degeaba!“

FOTO  Facebook

Pentru prima oară după foarte multă vreme, în Mykonos, insula petrecerilor non-stop din Marea Mediterană, nu a mai răsunat muzica. Autorităţile elene au interzis-o în toate localurile, ca măsură împotriva COVID-19, după apariţia unui focar. În plus, de la ora 1:00, a început carantina de noapte. În aceste condiţii, turiştii au început  să-şi facă bagajele, anunţă digi24.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Au intrat în vigoare restricţiile impuse de guvernul de la Atena după apariţia unui focar de COVID. Localurile nu au voie să dea drumul la muzică, aşă că nimeni nu a mai dansat. Iar la ora 1:00 noaptea, totul se închide, pentru că a intrat în vigoare carantina nocturnă. Turiştii şi localnicii sunt de aceeaşi părere - este un dezastru pentru Mykonos.
 
"Sunt foarte dezamăgită, deoarece am ajuns doar de câteva zile şi acum s-a închis tot. Ne-a stricat vacanţa”, spune o turistă străină.
 
"Mi-am cheltuit banii degeaba. La fel şi timpul. Mi-am luat liber de la muncă degeaba. Am venit să petrecem. Aşa că, pa, pa, Mykonos”, spune o alta.
 
În Mykonos vin anual un milion de turişti, inclusiv vedete de la Hollywood, fotomodele, cântăreţi şi sportivi celebri. Restricţiile impuse de guvern au lovit în plin sezon. 
 
"Au decis să distrugă economia insulei în punctul critic al anului. Am avut imediat foarte multe anulări, oamenii au început să plece de pe insulă. Va fi un dezastru pentru noi şi pentru angajaţii noştri. Ne-au promis că dacă ne vaccinăm, orice măsură pe care o vor lua va fi pentru nevaccinaţi. Ce fac acum înseamnă că nu îşi respectă promisiunile”, spune revoltat Iraklis Zisimopoulos, proprietar de hotel.
 
Turismul reprezintă 20 la sută din economia Greciei. Jumătate dintre greci au făcut până acum cel puţin o doză de vaccin, dar ritmul imunizărilor este în scădere, în timp ce numărul de noi cazuri este în creştere rapidă. 
 
Grecia a intrat deja pe lista galbenă, iar turiştii români nevaccinaţi care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările