Separatiştii de la Tiraspol îşi deschid o reprezentanţă la Moscova

Separatiştii de la Tiraspol îşi deschid o reprezentanţă la Moscova

Noul lider separatist transnistrean Vadim Crasnoselschi FOTO president.gospmr.ru

Administraţia separatistă de la Tiraspol îşi va deschide o reprezentanţă la Moscova, relatează portalul agora.md, citat de postul de radio Govorit Moskva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit postului rus Govorit Moskva, citat de Agerpres, o declaraţie în acest sens a fost făcută chiar de liderul autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Vadim Crasnoselschi.

Potrivit lui Krasnoselski, reprezentanţa va avea drept sarcini consolidarea cooperării cu Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), extinderea legăturilor economice între Transnistria şi Rusia, precum şi acordarea de asistenţă pentru locuitorii  din regiunea din stânga Nistrului a Republicii Moldova.

Potrivit primelor informaţii, şeful acestei misiuni va fi fostul „vicepreşedinte“ transnistrean Alexandru Caraman.

Caraman a ocupat timp de zece ani funcţia de „vicepreşedinte“ al regiunii separatiste din estul Republicii Moldova.

Autorităţile de la Chişinău nu au reacţionat deocamdată la acest anunţ, scrie Agerpres. După recenta întrevedere dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi liderul separatist Vadim Crasnoselschi, acesta din urmă a vorbit despre necesitatea de a respecta „poporul transnistrean“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările