Referendumul privind comunitatea LGBT din Ungaria a primit undă verde din partea Parlamentului de la Budapesta

Referendumul privind comunitatea LGBT din Ungaria a primit undă verde din partea Parlamentului de la Budapesta

Foto Shutterstock

Parlamentul Ungariei a dat undă verde organizării unui referendum privind comunitatea LGBT din această ţară. Oamenii vor vota dacă sunt sau nu de acord cu predarea în şcoli a unor cursuri ddespre orientarea sexuală.

În cadrul referendumului, care va avea loc anul viitor la o dată ce urmează să fie stabilită, ungurii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor, precizează Hotnews.
 
Parlamentul Ungariei a adoptat marţi o rezoluţie care împuterniceşte Guvernul să organizeze acest referendum privind comunitatea LGBT.
 
Decizia vine pe fondul în care premierul Orban duce oricum o campanie anti-LGBT.
 
Cetăţenii maghiari vor fi întrebaţi şi cu privire la conţinutul media, care ar putea influenţa orientarea sexuală. oamenii vor decide daca ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie. 
 
Viktor Orban, premierul Ungariei, a propus anul acesta un referendum asupra legislaţiei care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană.
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările