Războiul din Ucraina, dintr-un „sprint” într-un „maraton“. Olena Zelenska: „Nu putem vedea sfârşitul suferinţelor noastre“

Războiul din Ucraina, dintr-un „sprint” într-un „maraton“. Olena Zelenska: „Nu putem vedea sfârşitul suferinţelor noastre“

Foto: Arhivă

Cele patru luni de la izbucnirea războiului i-au forţat pe ucraineni să-şi adapteze aşteptările. După ce s-au pregătit pentru un conflict despre care au crezut că ar fi un „sprint”, mulţi iau în calcul posibilitatea ca acest conflict să devină un „maraton”, a afirmat Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este foarte dificil să rezistăm timp de cinci luni", a afirmat Zelenska. „Trebuie să ne concentrăm puterea, trebuie să ne economisim energia", a mai adăugat soţia preşedintelui ucrainean, potrivit CNN.
 
„Nu putem vedea sfârşitul suferinţelor noastre", a declarat ea. 
 
Soţia preşedintelui ucrainean a discutat cu CNN într-un moment important al luptei. Deşi, în capitala ucraineană armata a înregistrat o serie de victorii timpurii în urma invaziei Rusiei, valul pare să se îndrepte în favoarea Kremlinului, în special în zona de est. 
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a comunicat, luni, liderilor G7 că doreşte să pună capăt războiului până la începutul anului viitor
 
Deocamdată, luptele continuă în est. Un mall din Kremenciuk a fost ţinta unui bombardament, ce a avut loc luni, unde cel puţin 1.000 de persoane se aflau înăuntru. Circa 18 persoane au murit şi alte zeci sunt dispărute. 
 
Prima doamnă a Ucrainei, a catalogat atacul drept „terorism”.  
 
„Am fost şocaţi de multe ori. Nu ştiu cu ce altceva ne pot şoca ocupanţii", a afirmat Zelenska. 
 

Familia Zelenski despărţită din cauza războiului

Olena Zelenska a afirmat că atât ea cât şi copiii ei nu l-au văzut pe Zelenski timp de două luni de la debutul invaziei. În primele zile ale războiului, preşedintele ucrainean locuia în biroul său, iar familiei sale i-a fost interzis să rămână acolo. 
 
Conflictul armat s-a mutat de atunci mai departe de capitala ucraineană, permiţând familiei să se adune, însă nu pentru o perioadă lungă de timp. 
 
Conform spuselor primei doamne, experienţa lor nu este singulară. Ba mai mult, ea a estimat că jumătate din familiile ucrainene au fost separate de război. 
 
„Relaţia noastră este în pauză, aşa cum este pentru toţi ucrainenii", a declarat ea. „Noi, ca orice familie, aşteptăm să ne reunim, să fim din nou împreună”. 
 
De asemenea, Zelenska a afirmat că atât ea cât şi alte persoane încearcă să facă faţă războiului găsind „bucurie în lucrurile simple”, chiar dacă este trecătoare. 
 
Potrivit CNN, soţia preşedintelui s-a asemănat cu o fotografie din oraşul Borodianka, situat la est de Kiev, ocupat de trupele ruse în primele zile ale războiului. 
 
În imagine, a declarat Zelenska, erau o serie de clădiri atacate, aplatizate, cu un singur lucru rămas - un dulap. 
 
„Sunt ca acel dulap din Borodianka", a spus Zelenska. „Încerc să rezist, exact ca acel dulap". 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările