Preşedintele Parlamentului European, în carantină pentru 14 zile la Bruxelles după ce şi-a petrecut sfârşitul săptămânii trecute în Italia

Preşedintele Parlamentului European, în carantină pentru 14 zile la Bruxelles după ce şi-a petrecut sfârşitul săptămânii trecute în Italia

David Sassoli FOTO EPA

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a anunţat marţi că a decis „din precauţie” să-şi exercite funcţia de la domiciliul de la Bruxelles, timp de 14 zle, după ce a fost în Italia weekendul trecut, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul în care marţi are loc la Bruxelles o sesiune plenară a PE - redusă la o zi, din cauza epidemiei noului coronavirus -, David Sassoli şi-a justificat decizia prin noile măsuri decise în Italia, cea mai atinsă ţară de epidemie din Europa, unde Guvernul a extins la întregul teritoriu măsuri de izolare.

„De aceea, după ce am fost în Italia în weekend, am decis, din precauţie, să dau curs măsurilor indicate şi să-mi exercit funcţia de preşedinte de la domiciliul meu din Bruxelles, conform celor 14 zile prevăzute de protocolul sanitar”, a anunţat oficialul european într-un comunicat.

Potrivit anturajului său, preşedintele PE, care a fost la Roma, „nu prezintă niciun simptom” şi nu s-a dus în zonele cele mai afectate de epidemie.

„Covid-19 obligă pe toată lumea să fie responsabilă şi să fie prudentă. Este un moment delicat pentru noi toţi”, a anunţat David Sassoli.

„Parlamentul va continua să muncească şi să-şi exercite atribuţiile. Niciun virus nu poate bloca democraţia”, a adăugat el.

Sassoli a deschis luni, înaintea anunţării măsurilor italiene, sesiunea plenară a PE.

Prevăzută iniţial de luni şi până joi la Strasbourg, în estul Franţei, sesiunea a fost mutată în mod excepţional la Bruxelles şi redusă din cauza epidemiei noului coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările