Premierul Spaniei vrea un nou „plan Marshall” pentru reconstrucţia Europei după trecerea pandemiei

Premierul Spaniei vrea un nou „plan Marshall” pentru reconstrucţia
Europei după trecerea pandemiei

Pedro Sanchez FOTO AFP

Premierul spaniol Pedro Sanchez a îndemnat duminică Uniunea Europeană (UE) să creeze un vast program de investiţii publice, de tipul „Planului Marshall”, care a permis reconstruirea Europei după cel de-al Doilea Doilea Război Mondial, în vederea contracarării impactului financiar al epidemiei noului coronavirus, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pedro Sanchez consideră că este necesar ca UE să emită obligaţiuni paneuropene – „coronabonds” - pentru a ajuta statele membre să răspundă crizei sanitare şi economice.

El a salutat măsurile în vederea unei relansări economice adoptate până în prezent de către Banca Centrală Europeană (BCE).

„Europa poate şi trebuie să facă mai mult, iar noi cerem ca ea să facă mai mult într-un moment atât de critic”, a îndemnat premierul spaniol.

Spania este acum a doua cea mai afectată ţară din Europa şi a patra din lume de noul coronavirus, având înregistrate 28.603 cazuri de contaminare, dintre care 1.756 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările