Pandemia COVID-19. Italia a depăşit un milion de cazuri de infectare. Pacienţii primesc oxigen în maşinile personale FOTO

Pandemia COVID-19. Italia a depăşit un milion de cazuri de infectare. Pacienţii primesc oxigen în maşinile personale FOTO

Cozi de maşini şi ambulanţe la spitalul Cotugno din Napoli FOTO EPA-EFE

Italia a depăşit miercuri pragul de 1 milion de infectări cu noul coronavirus, înregistrând peste 30.000 de noi cazuri. Guvernul aplică restricţii în funcţie de rata contaminărilor, dar medicii avertizează că spitalele riscă să fie din nou copleşite. În Napoli, capitala regiunii Campania, pacienţii primeau oxigen în maşinile personale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Miercuri, Italia a devenit a treia ţară europeană după Spania şi Franţa care depăşeşte 1 milion de infectări. În prezent în toată ţara 29.444 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi şi medicii avertizează că în curând nu vor mai fi locuri pentru alţi bolnavi şi oameni cu alte afecţiuni.

Joi, Italia a raportat 636 de noi decese, faţă de 623 în ziua precedentă, cele mai multe de pe 6 aprilie. Totodată, s-au înregistrat 37.978 de noi cazuri după efectuarea a 234.672 de teste.
 
„Avem nevoie de un lockdown general ca cel din martie şi aprilie, unul care să dureze între două săptămâni şi o lună pentru a scădea rata contaminărilor. Numărul internărilor în secţiile de terapie intensivă se dublează la fiecare 10 zile iar în acest ritm este foarte dificil să garantăm îngrijirea pacienţilor cu alte boli”, a spus Giovanni Leoni, vicepreşedintele federaţiei doctorilor italieni.
 
Pragul critic de ocupare în proporţie de 30% a paturilor de terapie intensivă a fost deja trecut în anumite regiuni şi spitalele nu mai au spaţiu pentru primirea noilor pacienţi. În regiunea nordică Turin, una din cele mai afectate, ambulanţele formează cozi în faţa secţiei pentru urgenţe, iar echipe de medici tratează pacienţi COVID-19 la domiciliu.
 
În Napoli, care are circa 60.000 de cazuri, oamenii suspecţi sau infectaţi sunt consultaţi şi/sau trataţi în maşinile lor, iar unii primesc oxigen. Unul dintre motivele aglomerării este că oamenii au simptome şi merg imediat la serviciile de urgenţă.
 
Spitalul Cotugno a fost marţi în această situaţie, cozi lungi de maşini şi ambulanţe formându-se în faţa spitalului. Personal medical a consultat suspecţi de COVID-19 în maşinile lor. Rezidenţii regiunii Campania spun că nu primesc informaţii despre rudele spitalizate din cauza personalului insuficient, mulţi medici fiind infectaţi şi aflându-se în izolare. Totodată, pacienţi cu alte boli contractează virusul în spitale non-COVID-19.
 
Pacienţii COVID-19 primesc oxigen în maşini în Napoli FOTO captură Sky News
 
Filippo Anelli, preşedintele asociaţiei medicilor italieni spune că în curând nu vor mai fi disponibil medici pentru pacienţii gravi, numărul anesteziştilor fiind la jumătate din numărul paturilor disponibile. Campania are al treilea cel mai mare număr de cazuri din ţară şi s-a aflat în zona galbenă de restricţii, cu restaurante şi baruri închise de la ora şase seara şi închidere pe timpul nopţii de la ora 22.00.
 
Lombardia şi Piemont, între altele, sunt zone roşii de restricţii, fiind în carantină parţială.
 
Primarul oraşului Palermo a declarat că atât oraşul său. cât şi Sicilia riscă să se îndrepte către „un masacru anunţat”. Săptămâna trecută Sicilia a fost plasată la nivelul de risc mediu portocaliu.
 
Chiar dacă Italia a crescut numărul paturilor de terapie intensivă de la 5.000 la circa 11.000, problema este numărul insuficient de medici anestezişti. În acest moment 3.081 de pacienţi COVID-19 se află la terapie intensivă, timpul mediu de tratament fiind între două şi trei săptămâni. Luna trecută numărul personalului infectat a ajuns la 18.000.
 
Numărul cazuri zilnice de contaminare în Italia a depăşit pentru prima dată o mie de cazuri zilnice la sfârşitul lunii august, ca în mijlocul lunii octombrie să treacă de pragul de 10.000, iar în noiembrie să ajungă la medii săptămânale de 30.000 de noi contaminări. Cele mai multe cazuri au fost raportate pe 7 noiembrie: 39.800.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 FOTO Mediafax

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Mediafax
  •  FOTO Mediafax
  • FOTO EPA-EFE / Ciro Fusco
  •  FOTO Profimedia
  • FOTO EPA-EFE / Ciro Fusco
  • FOTO EPA-EFE / Ciro
Fusco
  • FOTO EPA-EFE / Ciro Fusco
  • FOTO EPA-EFE / Ciro Fusco
  • FOTO EPA-EFE / Ciro Fusco
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările