O ţară baltică solicită UE să găsească o modalitate de descurajare a Rusiei în cazul Ucrainei

O ţară baltică solicită UE să găsească o modalitate de descurajare a Rusiei în cazul Ucrainei

Premierul eston Kaja Kallas FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană trebuie să explice Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei, a declarat miercuri premierul eston Kaja Kallas pentru Reuters, îndemnând blocul să convină rapid asupra modalităţii de descurajare a Moscovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Împărtăşim îngrijorarea cu privire la consolidarea armatei ruse în jurul graniţei cu Ucraina. Este, prin urmare, foarte important să fim clari, din partea europeană, că preţul oricăror paşi către Ucraina va fi atât de mare încât aceasta va acţiona ca un factor de descurajare şi va determina Rusia să  reconsidere o astfel de acţiune”, a spus Kaja Kallas pentru Reuters după o întrevedere la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ea a afirmat că există o fereastră îngustă pentru ca UE şi SUA să convină asupra unui mijloc de descurajare comun, deoarece criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, lipsa actuală a unui guvern al Germaniei şi apropierea alegerilor prezidenţiale în Franţa ar putea fi „furtuna perfectă” pentru ca preşedintele rus Vladimir Putin să testeze UE.

Kallas a spus că există încă o mulţime de instrumente disponibile privind sancţiunile care l-ar putea face pe Putin să se gândească de două ori.

Estonia are graniţă cu Rusia şi săptămâna trecută a convocat 1.700 de rezervişti pentru un exerciţiu militar neanunţat care include, între altele, instalarea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 de kilometri de graniţă cu Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările