Noua tulpină a coronavirusului îi determină pe cercetătorii britanici să ceară un lockdown generalizat

Noua tulpină a coronavirusului îi determină pe cercetătorii britanici să ceară un lockdown generalizat

Londra în timpul pandemiei de coronavirus, înainte de impunerea restricţiilor de deplasare Foto Tavi Herţa

Înmulţirea cazurilor de infectare cu noua tulpină de coronavirus îi determină pe specialişti să ceară autorităţilor plasarea unor regiuni la nivelul 4.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase milioane de persoane din Anglia au intrat într-un fel de carantină în urmă cu câteva zile, cu cele mai dure restricţii de nivelul 4 după ce noua mutaţie a fost confirmată. Nivelul 4 înseamnă că magazinele neesenţiale, frizeriile, locurile de agrement şi divertisment trebuie să se închidă.

Numărul mare de infectări cu noua tulpină descoperită în Regatul Unit i-a determinat pe cercetătorii din grupul independent Sage, care oferă consiliere autorităţilor britanice pe tema COVID-19, să ceară ca toate regiunile din Anglia să fie plasate în nivelul 4, scrie The Guardian, spun jurnaliştii Libertatea.

Cercetătorii arată că nivelul 4 ar trebui să includă restricţii sporite de călătorie, dar în acelaşi timp ar trebui lucrat la un plan de urgenţă pentru a permite ca educaţia copiilor să continue în siguranţă în ianuarie şi februarie.

Şi sindicatele din educaţie solicită închiderea şcolilor pe măsură ce au apărut mai multe dovezi că noua variantă de coronavirus ar fi deosebit de contagioasă în rândul copiilor. Acest punct de vedere a fost susţinut de Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia. „Dacă această nouă variantă este în spatele creşterii infectării în cadrul acestei grupe de vârstă, atunci aceasta este o mare îngrijorare”, a spus Paul Hunter.

Cazuri noi de infectare cu tulpina descoperită în Marea Britanie au apărut în Italia, Franţa, Spania.

Citeşte şi:

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „E un moment emoţionant“. Ce spune despre contraindicaţiile pentru cei care se vaccinează antigripal

Noua tulpină de coronavirus se răspândeşte. Primele două cazuri depistate în Canada

De ce noua tulpină a coronavirusului este îngrijorătoare. Ce spun mutaţiile descoperite despre virus şi cum afectează eficienţa vaccinurilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările