N-au dezvăluit sexul copilului timp de cinci ani! Băiatul a purtat rochiţe şi s-a jucat cu păpuşi

N-au dezvăluit sexul copilului timp de cinci ani! Băiatul a purtat rochiţe şi s-a jucat cu păpuşi

Timp de cinci ani, un băiat a fost crescut de părinţii ca fiind de gen neutru

Timp de cinci ani, un cuplu englez şi-a crescut copilul fără a spune celor din jur ce sex are. Abia când copilul a început să meargă la şcoală, Beck Laxton şi Kieran Cooper, părinţii copilului, au dezvăluit că Sasha e băiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părinţii micuţului spun că nu au dezvăluit sexul copilului lor atâta timp, pentru că şi-au dorit ca personalitatea fiului lor să se dezvolte armonios. Astfel, l-au lăsat pe Sasha să îmbrace haine aparţinând ambelor sexe. Beck şi Kieran îi spuneau "Copilul" ("the infant") şi îl lăsau să se joace doar cu jucării preferate de toţi copiii, indiferent de sex.

În ultimii cinci ani, Sasha a îmbrăcat atât haine de fetiţe, cât şi de băieţi. Acest lucru i-a pus pe gânduri pe prietenii săi de joacă, dar şi pe părinţii acestora. Numai apropiaţii cuplului ştiau care este sexul copilului.

"Am vrut să evit stereotipurile. Mi se par stupide. De ce ai vrea să cataloghezi oamenii?", spune Beck, mama lui Sasha, de profesie editor web. "Sexul determină ce haine va purta copilul şi cu ce jucării se poate juca, iar asta afectează ce fel de persoană va deveni", continuă mama băiatului.

Beck şi Kieran n-au fost atât de interesaţi să afle sexul copilului. Ei le-au întrebat pe asistente abia după o jumătate de oră ce sex are nou-născutul.

Atunci când s-a înscris într-un grup al mamelor, Beck a refuzat să le spune celorlalţi sexul micuţului Sasha. Mai târziu, a aflat că femeile din grup o descriseseră ca fiind "femeia aia nebună, care nu ştie dacă are băiat sau fată".

"Nu cred că aş fi făcut asta dacă aş fi crezut că l-ar face neferecit. Deocamdată, n-am avut probleme", continuă Beck. Ea spune că şi-a încurajat fiul să se joace cu păpuşile, ca să-şi ascundă masculinitatea.

Părinţii băiatului au fost obligaţi să dezvăluie sexul copilului lor atunci când acesta a început şcoala. Atunci când merge la ore, Sasha îmbracă o bluză cu mâneci cu pliuri şi cu guler franţuzesc.

Beck spune că, dacă fiul ei ar primi flori, nu s-ar simţi deranjat, spre deosebire de majoritatea bărbaţilor care sunt jenaţi în asemenea momente. "N-ar spune nimic despre flori, pentru că nu i-a spus nimeni că florile sunt pentru fete, iar eu nu înţeleg de ce ar fi doar pentru fete", spune mama micuţului.

"Vreau doar ca el să se dezvolte la adevăratul lui potenţial. Nu vreau să-l împing în nicio direcţie. Atât timp cât el se află în relaţii bune cu oamenii şi are prieteni apropiaţi, nu contează nimic altceva, nu-i aşa?", a declarat mama lui Sasha.

Beck afirmă că părinţii nu ar trebui să ştie dinainte dacă vor avea băiat sau fată. "E ca şi când ai deschide cadourile de Crăciun înainte, iar părinţii încep apoi să-şi imagineze cum va fi copilul lor, cum se va comporta".

În urmă cu câteva luni, un cuplu canadian a făcut acelaşi lucru, stârnind felurite reacţii din partea oamenilor.

Daragh McDermott, psiholog la Universitatea Ruskin, spune că nu se cunosc urmările pe termen lung ale unei asemenea decizii asupra copilului, pentru că nu prea există cercetări în domeniu. "Pe măsură ce un copil creşte, acesta îşi dezvoltă propria personalitate, ceea ce include şi identificarea sa din punct de vedere sexual", a mai adăugat McDermott.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările