Inundaţiile din Bosnia-Herţegovina provoacă probleme la frontiere

Inundaţiile din Bosnia-Herţegovina provoacă probleme la frontiere

Statele din Balcanii de Vest sunt afectate de inundaţii catastrofale, de peste 10 zile

MAE informează, într-un comunicat, că mai multe puncte de trecere a frontierei în Bosnia-Herţegovina sunt în continuare înschise, fiind sever afectate de inundaţii, iar circulaţia pe mai multe drumuri naţionale este deviată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei că autorităţile locale din Bosnia-Herţegovina au anunţat că, deşi nivelurile principalelor râuri au scăzut treptat, mai multe localităţile din nord şi nord-est: Samac, Brcko, Orasje şi Bijelina sunt încă acoperite de apă.

Totodată, drumurile naţionale M-17, M-18, M-4 şi M-5 sunt în continuare afectate pe anumite porţiuni, însă circulaţia se desfăşoară normal, fiind deviată în anumite locuri (Maglaj-Doboj), se mai arată în comunicatul MAE.

Poliţia de Frontieră din Bosnia-Herţegovina a anunţat că punctele de frontieră Raca, Samac (rutier şi feroviar) şi Brcko rămân închise, fiind sever afectate de inundaţii, în timp ce punctele Kozarka Dubica şi Zvornik sunt în continuare închise din cauza alunecărilor de teren de pe partea sârbă. În schimb, au fost redeschise punctele de trecere a frontierei Popovi şi Orasje.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care sosesc în Bosnia şi Herţegovina din Serbia, către Medjugorje sau Croaţia, să folosească punctul de intrare Slavonski Brod, apoi traseul Derventa-Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar.

MAE mai recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia-Herţegovina să urmărească atenţionările emise de către instituţiile de specialitate pe acest subiect înainte de a se deplasa pe teritoriul acestui stat.

Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Croaţia s-au confruntat în luna mai cu cele mai grave inundaţii din ultimul secol, potrivit AFP.

În Bosnia-Herţegovina, pagubele sunt estimate la milioane de euro, iar situaţia umanitară rămâne îngrijorătoare în regiunile afectate de inundaţii.

Un sfert dintre cei 3,8 milioane de locuitori ai Bosniei sunt afectaţi de inundaţii, peste 100.000 de persoane fiind evacuate.

Numeroase ţări, printre care şi România, au trimis ajutoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările