Imaginea virală de la summit: soţul premierului gay al Luxemburgului, în fotografia de grup cu primele-doamne ale liderilor NATO

Imaginea virală de la summit: soţul premierului gay al Luxemburgului, în fotografia de grup cu primele-doamne ale liderilor NATO

Gauthier Destenay, în poza de grup cu de soţiile membrilor NATO FOTO EPA / Sascha Steinbach

Cea mai recentă poză de grup a primelor-doamne din NATO marchează o premieră. Alături de Brigitte Macron şi Melania Trump, aflate la primele lor deplasări în calitate de soţii de preşedinţi, apare şi soţul premierului luxemburghez.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Bruxelles, un prim-domn a pozat între prime-doamne. Este vorba de arhitectul Gauthier Destenay, soţul premierului Luxemburgului, Xavier Bettel.

Poza a fost făcută la Castelul Laeken, cu puţin timp înainte de cină. Gauthier Destenay apare zâmbind larg chiar în spatele primei-doamne a Turciei, Emine Erdogan, flancată la rândul ei de Brigitte Macron (stânga) şi Melania Trump (dreapta).

Fotografia a devenit virală pe reţelele sociale, arătând şi diferenţele culturale dintre ţările NATO: în timp ce soţia liderului de la Ankara este acoperită din cap până în picioare, soţia noului lider al Franţei a ales o rochie scurtă. 

De altfel, prima-doamnă a Franţei este cu 25 ani mai în vârstă decât soţul ei, iar prima-doamnă a Statelor Unite este cu 23 de ani mai tânără.

Premierul liberal luxemburghez Xavier Bettel s-a căsătorit cu partenerul său belgian, Gauthier Destenay, în urmă cu doi ani, devenind primul lider din Uniunea Europeană care se căsătoreşte cu un partener de acelaşi sex.

Instalat la conducerea executivului luxemburghez la sfârşitul anului 2013, Xavier Bettel nu şi-a ascuns niciodată homosexualitatea şi a iniţiat mai multe măsuri de modernizare a ţării. „Aş fi putut să o ascund sau să o reprim şi să fiu nefericit toată viaţa. Aş fi putut avea o relaţie cu cineva de sex opus şi relaţii homosexuale pe ascuns. Dar mi-am spus: Dacă vrei să faci politică şi să fii cinstit în acest domeniu, trebuie să fii cinstit cu tine însuţi şi, prin urmare, să te accepţi aşa cum eşti“, a declarat el.


Arhitectul belgian Gauthier Destenay şi premierul luxemburghez Xavier Bettel (dreapta) sunt căsătoriţi din 2013 FOTO Reddit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările