Franţa atinge o bornă importantă în campania de vaccinare: aproximativ 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de ser

Franţa atinge o bornă importantă în campania de vaccinare: aproximativ 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de ser

Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Aproximativ 60% din populaţia Franţei a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor sanitare publicate duminică seară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În curând 40 de milioane persoane vaccinate cu prima doză. Mergem înainte. Să nu renunţăm la eforturile noastre. Vaccinaţi-vă”, a scris pe Twitter preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Acest prag ar urma să fie depăşit luni, dat fiind că mai mult de 39,94 milioane de francezi, 59,2% din populaţie, au primit cel puţin prima doză de vaccin.

Circa 50% (33,2 milioane) au o schemă de vaccinare completă, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Duminică, au fost raportate 16.167 de noi infectări cu COVID-19.

Mai multe proteste au avut loc în Franţa în ultimele săptămâni împotriva permisului de sănătate. Începând de miercuri, persoanele care merg la muzee, cinematografe ori piscine n-au mai putut intra dacă nu au prezentat certificatul prin care să demonstreze că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 ori că au avut recent un test negativ.

Măsurile sunt necesare - susţine guvernul - dată fiind creşterea numărului de cazuri de COVID-19, pe fondul răspândirii tulpinii Delta. Miercuri, premierul Castex a anunţat că aproximativ 96% dintre cei testaţi pozitiv nu au fost vaccinaţi. Acesta a adăugat că speră ca numărul de persoane vaccinate cu cel puţin o doză să ajungă la 50 de milioane până la sfârşitul lui august. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările