Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov, dat în urmărire pentru abuz de putere

Fostul prim-ministru
al Ucrainei Mikola Azarov, dat în urmărire pentru abuz de putere

Fostul prim-ministru al Ucrainei, Mikola Azarov. FOTO: Reuters

Fostul lider al Guvernului de la Kiev Mikola Azarov a fost dat, miercuri, în urmărire la nivel naţional, după ce autorităţile din Ucraina au deschis pe numele lui un dosar penal pentru abuz de putere, a anunţat procurorul general interimar din această ţară, Oleg Mahniţki, citat de agenţiile RIA Novosti şi Itar-Tass.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul general interimar al Ucrainei a ieşit şi a făcut anunţul privind decizia justiţiei ucrainene în cadrul  unei emisiuni a postului ucrainean de televiziune Inter.

„A fost deschis dosar penal pe numele lui Azarov, în special, pentru abuz de putere. El a fost dat în căutare”. De asemenea, Mahniţki a precizat că „poliţia încearcă să stabilească unde s-ar putea afla Azarov”.

Mikola Azarov a demisionat din funcţia de premier la sfârşitul lui ianuarie, argumentând că a luat această decizie „pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului” din Ucraina.

Mikola Azarov şi-a înaintat demisia în aceeaşi zi în care Rada Supremă (Parlamentul ucrainean, n.r.) a abrogat legile extrem de dure îndreptate împotriva mişcării de contestare, texte care au condus la radicalizarea mişcării proeuropene.

La sfârşitul lui februarie, Mahniţki a anunţat că pe numele preşedintelui demis Viktor Ianukovici, acuzat de „crime în masă”, a fost emis un mandat de arestare internaţional.

În prezent, conducerea de la Kiev încearcă să ţină sub control situaţia politică mai ales după ultimele tensiuni şi ciocniri în mai multe oraşe situate în partea de est a ţării, zona industrializată a Ucrainei.

Estul Ucrainei este unul locuit de o populaţie preponderent rusofonă, ceea ce facilitează agitaţiile orchestrate de Rusia, potrivit serviciilor de informaţii ucrainene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: