Donald Tusk, David Cameron, Angela Merkel şi Mariano Rajoy vor participa la marşul de solidaritate de la Paris

Donald Tusk, David Cameron, Angela Merkel şi Mariano Rajoy vor participa la marşul de solidaritate de la Paris

Francezi au ieşit în stradă pentru a denunţa atentatul asupra jurnaliştilor de la publicaţia Chalie Hebdo

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, dar şi cancelarul german Angela Merkel vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.

"Preşedintele Donald Tusk a discutat la telefon cu şeful statului francez, François Hollande, şi va participa la marşul organizat duminică la Paris", a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al Consiliului European.
 
"Voi fi la Paris duminică pentru a susţine poporul francez. Spania este alături de Franţa în lupta contra terorismului şi pentru libertate", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.
 
Şi premierul britanic, David Cameron, a anunţat că va participa la marşul de solidaritate, organizat după atacul care a vizat revista Charlie Hebdo.
Participarea Angelei Merkel la marş a fost anunţată de cotidianul german Die Welt care citeză o sursă guvernamentală. 
 
Preşedintele francez a afirmat că duminică va fi organizat un marş în onoarea celor care au murit în atacul de la Charlie Hebdo. El a ţinut să precizeze că poliţia va face tot posibilul ca demonstranţii să fie în siguranţă.
 
Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările