Comandantul rezistenţei ucrainene de la Azovstal refuză să se predea. Mesajul transmis din interiorul oţelăriei

Comandantul rezistenţei ucrainene de la Azovstal refuză să se predea. Mesajul transmis din interiorul oţelăriei

FOTO: Shutterstock

Comandantul rezistenţei de la Azovstal refuză să se predea. Miercuri, Comandantul rezistenţei de la Azovstal, Bohdan Krotevici a postat miercuri pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoţită de mesajul „Lupta continuă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De câteva ori deja am fost sigur că voi muri, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur totul cu calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare protejându-şi tara, personal consider că este o moarte demnă”, declarase în urmă cu câteva zile Krotevici într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Pentru a-şi dovedi locul şi identitatea, Krotevici a transmis jurnaliştilor WSJ un videoclip în care s-a filmat în afara combinatului. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a analizat filmarea şi a confirmat că acesta este el. Demersul a fost necesar deoarece din cauza asediului continuu al Mariupolului, jurnaliştii nu au putut transmite de acolo.

„Copii şi femei mor. Sunt ucişi şi violaţi... E iadul la Mariupol... Îmi este greu să vorbesc despre asta.

(În combinat -n.r.), condiţiile sunt îngrozitoare. Răniţii putrezesc  din cauza condiţiilor din subteran, a umidităţii. Rănile sunt grave: membre amputate, muşchi rupţi, arsuri grave. Medicamentele, analgezicele, sunt în cantităţi extrem de mici”, spunea Bohdan Krotevici.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că 959 de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat de luni până astăzi, 80 dintre ei fiind răniţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările