Christine Lagarde susţine că FMI este departe de a obţine un acord cu privire la datoria externă elenă

Christine Lagarde susţine că FMI este departe de a obţine un acord cu privire la datoria externă elenă

Şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde Foto: AP

Şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a precizat că instituţia este departe de a obţine un acord cu executivul de la Atena legat de datoria externă a Greciei, care se ridică la peste 355 de miliarde de euro, transmite France 24.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Părerea mea cu privire la negocierile îndelungate este că suntem destul de departe de un program coerent pe care-l pot prezenta board-ului executiv. Am atras atenţia de nenumărate ori că susţinem doar un program credibil şi bazat pe aşteptări realiste, care respectă angajamentul instituţiei de a pune Grecia pe un drum al creşterii economice continue, ce va restaura în mod treptat sustenabilitatea datoriei externe a Greciei“, a precizat Lagarde.
 
Declaraţia şefei Fondului Monetar Internaţional vine în contextul tensiunilor crescute dintre executivul de la Atena şi instituţia financiară, după dezvăluirea WikiLeaks în care Lagarde ar fi căutat să obţină o criză pentru a forţa implementarea reformelor dorite în Grecia.
 
Executivul de la Atena a reacţionat puternic la dezvăluirea WikiLeaks, precizând că FMI ar trebui să-şi clarifice poziţia.
 
Christine Lagarde a precizat că: „FMI îşi conduce negocierile cu bună-credinţă, nu prin mijloace de ameninţare. Nu comunicăm prin scurgeri de informaţii“.
 
În iulie, Grecia a acceptat un acord în valoare de 86 de miliarde de euro cu UE, care a salvat ţara de la colaps financiar, însă acordul a venit cu restricţii financiare dure, cum ar fi tăierea taxelor şi a salariilor bugetarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările