Cardul de sănătate, doar cu adeverinţă din ţară

Cardul de sănătate, doar cu adeverinţă din ţară

Actele necesare se obţin de la administraţiile financiare din ţară

Compatrioţii din Spania au nevoie de un certificat din România pentru a obţine cardul de sănătate gratuit din Spania. Ei trebuie să dovedească faptul că nu au alte venituri din ţara de origine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi:

Spania şi România s-au opus “turismului sanitar”

Asistență medicală gratuită în sistemul sanitar public spaniol

Cardul de sănătate spaniol

Cardul european de asigurări sociale de sănătate

Cele mai mari probleme le întâmpină românii săraci, care nu lucrează şi care trebuie să-şi reînnoiască sau să solicite un card de sănătate, potrivit Asociaţiei Hispano-Române din Castilla-La Mancha.

Compatrioţilor care au rămas fără loc de muncă şi care nu primesc vreun ajutor financiar din partea statului li se cere să prezinte certificatul din România şi, adesea, mulţi renunţă la cardul de sănătate din cauză că nu dispun de banii necesari pentru obţinerea actului din ţara natală.

Certificatul poate fi eliberat doar de administraţia financiară a localităţii de domiciliu, iar de obţinerea lui se poate ocupa o persoană din ţară care are nevoie de o împuternicire. Ulterior, certificatul trebuie tradus şi legalizat.

„Sunt cheltuieli de peste 100 de euro pe care o persoană care nu are niciun venit este obligată să le facă. Unele dintre ele preferă să nu-şi mai scoată acest card de sănătate", a declarat Mercedes Fernández Lietor, directoarea Asociaţiei Hispano-Române din Castilla-La Mancha.

Cardul de sănătate permite accesul gratuit la serviciile sistemului sanitar public. El este necesar fiecărui membru al familiei, indiferent de vârstă. Cei care nu deţin acest card au dreptul să apeleze doar la serviciile medicale de urgenţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările