VIDEO Armata de raţe a Chinei, trimisă în misiune la graniţa cu Pakistan

VIDEO Armata de raţe a Chinei, trimisă în misiune la graniţa cu Pakistan

O raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi  FOTO Shutterstock

China desfăşoară o armată de 100.000 de raţe la graniţa cu Pakistan pentru a opri o invazie de lăcuste, scrie presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Experţii din cadrul Ministerului chinez al Agriculturii afirmă că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi şi sunt mai eficiente decât pesticidele în combaterea acestor insecte dăunătoare.

Ţinând cont de această părere, regimul comunist de la Beijing a decis să trimită o armată de 100.000 de raţe în provincia Xinjinag, care se învecinează şi cu Pakistan, pentru a opri o invazie de lăcuste preconizată a fi cea mai gravă din ultimii 20 de ani în China.

De fapt, această metodă de combatere a lăcustelor a fost testată şi în cazul invaziei de acum 20 de ani, iar eficacitatea a fost considerabilă, notează presa locală.

Potrivit lui Lu Lizhi , expert la Ministerul Agriculturii, folosirea raţelor împotriva lăcustelor este o metodă mai puţin costisitoare şi mai ecologică decât cea privind recurgerea de pesticide. În plus, raţele sunt mai disciplinate şi mai mâncăcioase în comparaţie cu alte păsări. „Raţele rămân în grup şi prin urmare sunt mai uşor de gestionat, în comparaţie cu găinile de exemplu“, spune expertul, notând că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste, în timp ce o gaină doar 70.

La fel ca multe alte ţări din Africa şi Asia, Pakistanul se confruntă cu o invazie de lăcuste greu de oprit.

ONU avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa şi Asia nu sunt oprite.

Lăcustele călătoare au pornit peste mări din deşertul Peninsulei Arabice, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii propice reproducerii lor. Furtunile şi ploile abundente din ţările africane au complicat şi mai mult situaţia. Mai mult, eforturile de combatere a acestor insecte dăunătoare nu au dat rezultatele aşteptate, iar, pe fondul modificării climatice, perioada de eclozare s-a extins în luna martie.

O invazie de lăcuste ar fi o nouă provocare pentru statul chinez, după epidemia de Covid-19. 

Filmuleţ de propagandă cu armata de raţe a Chinei în drum spre Xinjiang

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: