Un milion de persoane vaccinate în China cu un vaccin experimental împotriva COVID-19 al Sinopharm

Un milion de persoane vaccinate în China cu un vaccin experimental împotriva COVID-19 al Sinopharm

Vaccinul Sinopharm foloseşte un virus inactivat şi constă în două injecţii succesive.

Grupul farmaceutic chinez Sinopharm a anunţat că a administrat vaccinul său experimental împotriva COVID-19 aproape unui milion de persoane în China, sărind peste faza 3 a testelor clinice, cea în care se află vaccinuri experimentale Pfizer şi Moderna, care au anunţat o eficienţă mare a vaccinurilor lor, relatează BFMTV.

Ştiri pe aceeaşi temă

CEO-ul Sinopharm Liu Jingzhen a anunţat miercuri pe WeChat, un fel de WhatsApp chinez, că între aceste persoane vaccinate se află studenţi plecaţi în străinătate, diplomaţi, muncitori în construcţii, personal medical şi de pe aeroporturi.
 
Această operaţiune a avut loc în cadrul unui program de urgenţă, lansat în iulie.
 
Protocolul prevede injectarea a trei seruri - două ale Sinopharm şi unul al Sinovac, altă societate farmeceutică chineză.
 
Potrivit lui Liu Jingzhen, niciuna dintre persoanele vaccinate de Sinopharm nu a raportat vreo reacţie adversă gravă. El a recunoscut doar că unii au constatat umflări la locul înţepăturii sau au făcut o febră beningnă.
 
CEO-ul Sinopharm subliniază mai ales că nicio persoană vaccinată nu s-a îmbolnăvit de covid-19.
 
Vaccinul Sinopharm foloseşte un virus inactivat şi constă în două injecţii succesive.
 
Pentru a conchide cu privire la eficacitatea vaccinului, compania a luat probe sangvine de la 40.000 de participanţi, la 14 zile după a doua injecţie.
 
Există însă rezerve, din cauza absenţei unui grup de control paralel cu cel vaccinat, căruia să i se administreze un placebo, pentru a se distinge efectul substanţei testate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările