Trump l-a felicitat pe Kim cu ocazia zilei sale de naştere

Trump l-a felicitat pe Kim cu ocazia zilei sale de naştere

Kim Jong-un (stânga) şi Donald Trump dându-şi mâna la un summit bilateral FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, a anunţat vineri un consilier sud-coreean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chung Eui-Yong, un consilier de securitate naţională de la Seul, a declarat că Donald Trump, cu care s-a întâlnit miercuri la Washington, i-a dat un mesaj de felicitare pentru Kim Jong-un cu cazia zilei sale de naştere. Acest mesaj a fost transmis joi la Phenian, a doua zi de la presupusa dată a apariţiei pe lume a liderului absolut nord-coreean, relatează agenţia de presă Reuters.

„Ziua în care ne-am întâlnit era ziua de naştere a lui Kim Jong-un (adică miercuri, 8 ianuarie). Preşedintele Donald Trump şi-a amintit de acest lucru şi mi-a cerut să transmit un mesaj“, a spus Chung după ce s-a întors de la Washington la Seul.

Oficialul sud-coreean nu a precizat dacă mesajul este scris şi nici dacă mai conţine altceva în afară de urările fireşti cu prilejul unei aniversări.

Potrivit informaţiilor deţinute de americani, Kim Jong-un s-a născut la 8 ianuarie 1984. Totuşi, regimul de la Phenian nu a confirmat niciodată această dată, menţionează Reuters.

O reuniune tripartită, între miniştrii de Externe american, Mike Pompeo, sud-coreean, Kang Kyung-wha şi japonez, Toshimitsu Motegi, pe tema relaţiilor încordate dintre Phenian şi Seul va avea loc săptămâna viitoare în California, notează agenţia de presă citată.

Donald Trump s-a angajat într-un efort diplomatic de ajungere la pace în Peninsula Coreeană, un proces aflat în impas în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: