Premierul Indiei s-a vaccinat anti-COVID-19 cu un ser aflat abia în faza a treia de testare

Premierul Indiei s-a vaccinat anti-COVID-19 cu un ser aflat abia în faza a treia de testare

Narendra Modi susţine că s-a vaccinat anti-COVID-19 cu COVAXIN FOTO EPA-EFE

Premierul Indiei, Narendra Modi, în vârstă de 70 de ani, a anunţat luni că s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu un ser produs în ţara sa. Este vorba de vaccinul COVAXIN, care se află abia în faza a treia de testare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fac apel la toţi cei eligibili să-şi facă vaccinul”, a comentat Modi pe Twitter la o fotografie în care poate fi văzut vaccinându-se la un spital guvernamental din New Delhi.

„Împreună, să eliberăm India de COVID-19!”, a îndemnat premierul indian, care guvernează o ţară de peste 1,3 milioane de locuitori.

Narendra Modi a ţinut să marcheze astfel extinderea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în India, în contextul în care numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 este în creştere în acest gigant asiatic.

În noua etapă a campaniei de vaccinare din India sunt eligibile să primească serul anti-COVID-19 persoanele de peste 60 de ani şi cele de peste 45 cu anumite afecţiuni medicale, transmite Reuters.

Campania de vaccinare din India se derulează mai lent decât era prevăzut din cauza ezitărilor personalului medical şi din prima linie de a-şi administra COVAXIN, un ser aflat în faza a treia de testare pentru care au optat doar circa 11% din cei programaţi.

Bharat Biotech, producătorul COVAXIN, este aşteptat să publice în curând datele din faza a treia privind eficienţa vaccinului său anti-COVID-19. Bazându-se pe informaţii din faza primară şi cea intermediară de testare, Agenţia indiană de reglementare a medicamentelor dă asigurări că vaccinul COVAXIN este sigur şi eficient.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările