Irak: Statul Islamic revendică atenatul de la Erbil, afirmând că a vizat Consulatul american

Irak: Statul Islamic revendică atenatul de la Erbil, afirmând că a vizat Consulatul american

Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatul sinucigaş care a avut loc vineri în apropierea Consulatului american din oraşul irakian Ebil, potrivit unor conturi de Twitter atribuite organizaţiei teroriste, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consulatul american a fost ţinta atacului, a anunţat SI. Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite, a precizat poliţia.
 
Poliţia a explicat că incidentul a început cu o explozie a unui dispozitiv exploziv improvizat în zonă. După explozie, o maşină s-a îndreptat spre consulat.
 
Personalul de securitate a deschis focul asupra maşinii, care a explodat dar nu a ajuns în consulat, a precizat un oficial din cadrul poliţiei. Se pare că persoanele din interiorul maşinii au detonat expozibilii cu care era încărcată aceasta, potrivit poliţiei.
 
Un alt oficial, Hazhar Ismail, a declarat că trei civili au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi. Ismail este purtătorul de cuvânt al Peshmerga, forţa care apără regiunea kurdă din Irak.
 
În apropierea consulatului se află şi numeroase baruri, cafenele şi magazine populare în rândul expaţilor şi a angajaţilor consulari.
 
Departamentul de Stat a mulţumit Guvernului kurd pentru răspuns şi a anunţat că va participa la anchetarea incidentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: