Ultimul episod al seriei Wild Carpathia, difuzat în premieră de TVR 1. Charlie Ottley: „E cel mai impresionant din punct de vedere vizual“

Ultimul episod al seriei Wild Carpathia, difuzat în premieră de TVR 1. Charlie Ottley: „E cel mai impresionant din punct de vedere vizual“

Al cincilea şi ultimul episod al seriei „Wild Carpathia“,realizat de jurnalistul şi producătorul Charlie Ottley, poate fi urmărit în premieră pentru România la TVR 1 azi, 19 septembrie, de la ora 22.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul public de televiziune difuzează în premieră pentru România „Winter is coming“, filmat în întregime şi prezentând România în timpul iernii.

Românii din diaspora pot viziona ultimul episod al documentarului „Wild Carpathia“ la TVR Internaţional tot azi, 19 septembrie, de la ora 22.00. În aceeaşi zi, 19 septembrie, filmul „Wild Carpathia – Winter is Coming“ are premiera de gală la Hotelul Sheraton din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Apreciata serie „Wild Carpathia“, susţinută de Prinţul Charles şi Principesa Margareta, a fost tradusă în 11 limbi şi văzută de telespectatori din 110 ţări din întrega lume. 

„Ştiam de la început ce proiect ambiţios va fi şi cât de multă muncă va presupune. Nimeni nu a reuşit să surprindă până acum iarna românească în întreaga ei desfăşurare. Am filmat deseori în -20 de grade, când camerele de filmare şi dronele îngheţau efectiv şi apoi se abureau imediat ce ajungeam în interior. Surprinderea vieţii în sălbăticie a presupus săptămâni în şir de supraveghere a animalelor în locuri complet necunoscute, neprietenoase, dar tot ce avem filmat este cât se poate de autentic românesc în ceea ce priveste viaţa în sălbăticie de pe teritoriul ţării, complet diferit de ceea ce poate aţi văzut până acum“, punctează autorul seriei, britanicul Charlie Ottley.

Documentarul cu durata de o oră surprinde noi locuri absolut fabuloase din ţara noastră şi oferă un portret al vieţii din Carpaţi în timpul iernii româneşti, în acelaşi timp prezentând evenimente şi puncte de atracţie de pe teritoriul României.

„Fiind ultimul episod, am vrut să punctăm şi temele care au fost abordate în episoadele anterioare şi în special aceea că un turism sustenabil este esenţial pentru viitorul economiei ţării. Dar acest ţel poate fi atins numai dacă protejăm moştenirea naturală şi culturală a României. Sper ca toată lumea să fie de acord că acest episod este cel mai impresionant din punct de vedere vizual, al imaginilor suprinse, dintre toate episoadele seriei şi aduce toate argumentele în favoarea ideii că România merită să fie vizitată oricând, chiar şi în cele mai reci luni ale anului“, adaugă Ottley. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: