Programe speciale de Revelion, la TVR: emisiune dedicată lui Gică Petrescu şi concert aniversar Talisman la TVR 2

Programe speciale de Revelion, la TVR: emisiune dedicată lui Gică Petrescu şi concert aniversar Talisman la TVR 2

Postul public propune o gamă variată de programe pentru Revelionul 2016 FOTO TVR 1

Posturile TVR 1 şi TVR 2 oferă o gamă variată de programe în seara de Revelion, dar şi în zilele următoare. Postul public a pregătit o emisiune-eveniment dedicată lui Gică Petrescu, în timp ce TVR 2 propune mai multe filme şi un concert aniversar al tripei TVR 2.

Ştiri pe aceeaşi temă

O emisiune-eveniment dedicată cântăreţului şi compozitorului de muzică uşoară Gică Petrescu, precum şi multe momente muzicale prezentate de artişti celebri, ca Irina Loghin şi Maria Dragomiroiu, sunt pregătite pentru telespectatori de Revelion, la TVR. Telespectatorii TVR 1 trec în noul an cu umor şi muzică pe toate gusturile. Programele oferite pot fi văzute şi online, pe TVR+.

În ultima zi a anului, de la ora 19.10, din Arhiva de Aur a Televiziunii Române aduce la TVR 1 una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste ale scenei româneşti, „Visul unei nopţi de iarnă“, celebra piesă semnată de Tudor Muşatescu. Cu o distribuţie de excepţie, piesa ni-i prezintă pe Rodica Mandache, Florin Piersic, Matei Alexandru, Adela Mărculescu, Margareta Pogonat, Ştefan Radoff, Grigore Gonţa şi Bogdan Muşatescu. Comedia romantică se axează în jurul scriitorului Alexandru Manea, care descoperă pe chipul tinerei sale admiratoare, „Doruleţ“ (Maria Panait, fiica unor oameni simpli), puritatea şi dragostea ce vor da un nou sens vieţii sale. Adaptarea TV aparţine Ioanei Prodan şi lui Dan Necşulea, care semnează şi regia piesei.

„Starea Naţiei“, în ultima zi a anului

Tot pe 31 decembrie, de la 21.00, Dragoş Pătraru prezintă ediţia specială „Starea naţiei“: „Anul acesta toată lumea a cerut soluţii: strada - de la politicieni, politicienii - de la stradă. Astfel că ajungem în laboratorul unui chimist dement care prepară tot felul de soluţii («substanţe») pentru salvarea României şi a românilor. Găseşte variante nenumărate - pentru educaţie, pentru sănătate, pentru guvern, pentru salariile parlamentarilor, pentru corupţie, pentru justiţie, dar cea finală este una drastică: trebuie să ne întoarcem în trecut, să o luăm de la început. Pentru că este clar că, undeva pe drum, când toată lumea a făcut dreapta, noi am facut stânga. Sau invers. De aceea, ultima noastră şansă e să o luăm de la capăt“, spune excentricul chimist.

FOTO TVR 1

Spectacol-eveniment dedicat lui Gică Petrescu

De la ora 22.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+ încep petrecerea propriu-zisă de Revelion 2016, alături de telespectatori, cu un program special. Găzduită de îndrăgiţii actori Marius Rizea, Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, petrecerea de Revelion se încinge alături de: Irina Loghin, Daniela Condurache, Steliana Sima, Mariana Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Marina Voica, Voltaj, Elena Gheorghe, Uddi, Luminiţa Anghel, Andra, Monica Anghel, Marcel Pavel, Dida Drăgan, Ovidiu Komornyik, Jo şi Jorje, Oana Sârbu, Gabriel Dorobanţu, Adrian Romcescu, Silvia Dumitrescu, Viorica Macovei, Cornel Borza, Cristian Pomohaci, Cornelia şi Lupu Rednic, Maria Dragomiroiu, Zuralia Orchestra, Viorel Fundament Band, Constantin Lătăreţu, Jean Paler, Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu. Toţi invitaţii vor fi perpeliţi la foc iute de chef Antonio Passarelli.

FOTO TVR 1

Cu zâmbetul pe buze, Gică Petrescu a însoţit cu muzica sa mai multe generaţii de iubitori ai romanţei, ai muzicii uşoare şi de petrecere. Iar pentru că, pe timpul vieţii maestrului, la TVR nu a existat Revelion fără cântecele sale, acum, la centenar, TVR 1 îi dedică o emisiune-eveniment, chiar în cadrul programului de Revelion. „Cu lăutarii după mine“, aşa cum i-a plăcut mereu lui Gică Petrescu, mari artişti ai scenei româneşti vin la TVR 1, aducând cu ei cele mai frumoase şlagăre lansate de îndrăgitul interpret. „Căsuţa noastră“, „Du-mă acasă, măi tramvai“, „Fetiţe dulci ca-n Bucureşti“, „Ia mai toarnă-un păhărel“, „Uite-aşa aş vrea să mor“, „Cu lăutarii după mine“ sunt doar câteva dintre piesele celebre care se vor auzi în casele românilor şi în această noapte. Spectacolul prezentat de Iuliana Tudor începe de la 0.50 la TVR 1 şi pe TVR+.

FOTO TVR 1

Concertul de Anul Nou de la Viena, în prima zi a noului an

Sub bagheta dirijorală a letonului Mariss Janson, Concertul de Anul Nou de la Viena are loc în faimoasa Golden Hall a Operei din Viena, în prima zi noului an, de la 12.15 (partea I), respectiv de la 13.15 (partea a II-a). TVR 1 şi TVR HD transmit spectacolul în direct şi în acest an, Claudia Spătărescu asigurând comentariul pentru români. Mariss Jansons a mai dirijat faimosul concert de două ori - în 2006 şi în 2012. Ediţia din 2016 a Concertului de Anul Nou de la Viena reprezintă cea de-a 75-a aniversare a acestui eveniment cultural unic. Concertul va fi transmis în peste 90 de ţări din întreaga lume şi se estimează o audienţă de 50 de milioane de telespectatori. Pentru cei care nu au putut urmări transmisiunea în direct de la Viena, concertul poate fi vizionat în reluare, tot la TVR 1, pe 2 ianuarie, începând cu ora 09.35.

FOTO TVR 1

Nostalgia Revelioanelor de altă dată

Celor care au nostalgia programelor de Revelion difuzate de TVR de-a lungul anilor TVR 1 le oferă, pe 1 şi 2 ianuarie, de la ora 17.00, Gala Revelioanelor de altădată. Programul se constituie sub forma a două antologii care adună tot ce-a produs TVR mai valoros în materie de umor şi muzică, de-a lungul Revelioanelor, din anii ’70, până în prezent. Cele două ediţii, montate în alb-negru (1 ianuarie) şi color (2 ianuarie) aduc în faţa telespectatorilor mari maeştri ai bunei dispoziţii, precum: Amza Pellea, Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Stela Popescu şi Ştefan Bănică, Draga Olteanu, Radu Beligan, Carmen Stănescu, Florin Piersic, Jean Constantin, Puiu Călinescu şi mulţi alţii.

Concert aniversar Maria Dragomiroiu

De la ora 21.10, respectiv de la 23.00, TVR 1 difuzează, în două părţi, tot pe 1 ianuarie, Concertul aniversar al Mariei Dragomiroiu, susţinut la Sala Palatului, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de viaţă şi 35 de ani de carieră artistică. I-au fost alături artişti de valoare ai scenei româneşti, precum: Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu, Mioara Velicu, Văru’ Săndel, Olga Bălan, Marcel Pavel, Andreea Bănică, Annes, Adrian Enache, Aurelian Temişan, Raoul, Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Vedeta TVR Iuliana Tudor a fost gazda evenimentului, iar regia artistică a spectacolului - semnată de unul dintre profesioniştii TVR, Elise Stan.

FOTO TVR 1

Berăria H, cel mai mare loc al unei petreceri româneşti

De altfel, Iuliana Tudor ne invită să continuăm petrecerea în stil românesc şi după Revelion. Mai exact, să cântăm, să jucăm şi să ne bucurăm de portul popular şi de moştenirea culturală lăsată din bătrâni. „Eşti român, cântă româneşte“, ne îndeamnă Iuliana Tudor, oferindu-ne un program de karaoke inedit, exclusiv cu muzică populară, difuzat la TVR 1 şi pe TVR+ pe 2 ianuarie, de la ora 23.00, respectiv pe 3 ianuarie, de la 22.45. Locaţia aleasă este una extrem de ofertantă - cea mai mare berărie din Europa, unde Ionuţ Ungureanu, Nico şi Maria Buză îi provoacă pe toţi cei aflaţi acolo să cânte, să danseze şi chiar să pozeze purtând obiecte tradiţionale româneşti. Practic, Berăria H devine, pentru acest eveniment, locul celei mai mari petreceri la care toată lumea este invitată să cânte folclor românesc.

FOTO TVR 1

Maraton de filme la TVR 2 în noapte dintre ani

TVR 2 invită telespectatorii de Revelionul 2016 la un maraton al filmelor de aventuri şi al spectacolelor de toate genurile, alături de artişti precum Sofia Vicoveanca, Nicolae Voiculeţ, Nicu Covaci şi Nicola.

Astfel, la TVR 2, telespectatorii vor întâmpina Anul Nou cu multă acţiune, urmărind un maraton al filmelor de aventuri, intrigă, suspans. Vor încheia 2015 alături de Michele Mercier în filmele „Neîmblânzita Angelica“ (de la 20.10) şi „Angelica şi Sultanul“ (21.40) şi vor păşi în Noul An cu o porţie triplă de adrenalină în vestul sălbatic, urmărind trei western-uri de referinţă: „Moartea unui pistolar“ (23.20), „Şapte drumuri de la apus“ (01.00) şi „Şeriful care nu purta armă“ (de la 2.30).

Povestea de iarnă continuă la TVR 2 în prima zi a anului cu filmul „Jane Eyre“ (de la 12.10), iar, de la 14.10, telespectatorii vor întâmpina „Anul Nou, cu bucurie!“ alături de grupuri de colindători şi interpreţi ai folclorului românesc, într-un program prezentat de Miruna Ionescu şi Ioana Maria Ardelean. Printre invitaţi se numără: Sofia Vicoveanca, Angelica Stoican, Floarea Calotă, Gheorghe Roşoga, Margareta Clipa, Matilda Pascal Cojocăriţa, Maria Butaciu, Leontina Pop, Anca Panţâru, Iulia Vătafu, Roxana Croitoru, grupurile vocal-folclorice Ciuleandra şi Rapsozii Oltului de Jos, Ansamblul de datini şi obiceiuri Muguraşi din Agaş, judeţul Bacău, grupul de colindători cu plugul mare şi sorcova din Prahova şi Ansamblul folcloric Burnasul-Teleorman.

Talisman sărbătoreşte 20 de ani la TVR 2

După concertul de la ora 17.00 al grupului american The Piano Guys („The Piano Guys Live at Red Butte Garden“, SUA, 2013), TVR 2 (şi TVR HD) invită publicul, de la ora 18.25, să urmărească o „Colecţie de hituri“ - cu trupa Talisman care sărbătoreşte 20 de ani. Alături de membrii trupei vor fi prezenţi în studio câţiva dintre cei mai buni prieteni ai lor: Nicu Covaci, Nicolae Voiculeţ, Heaven, Alexandra Uşurelu şi Mircea Vintilă, Morris, Nicola, Zen, Laurenţiu Cazan.

Ce vedem după 1 ianuarie 2016 la TVR 2

Prima zi a anului 2016 se încheie de la ora 23.10 cu „O seară minunată“, o întâlnire a muzicilor de diferite genuri: tangoul, valsul, şansoneta, fadoul, muzica lui Ionel Fernic, a lui Zavaidoc şi muzica lăutarilor ţărani, interpretată de Matilda Pascal Cojocăriţa, Alina Mavrodin, Silviu Biriş, violonistul Ştefan Cigu, Adriana Mihai, Domnica Sorescu, Ioana Maia Ardelean, violonistul Valentin Albeşteanu, pianistul Valentin Cucu, lăutarul Ionel Tudorache, Constantin Lătăreţu şi Taraful din Runcu-Gorj, orchestra Mieluţă Bibescu.

În cea de-a doua zi a noului an, TVR 2 a programat filme pentru toate gusturile: de la comedia romantică „Iubirea vieţii mele“ (12.10) la filmul de aventuri „Fraţii Grimm“ (20.10) şi la drama cu şapte premii Oscar „Cel care dansează cu lupii“ (de la 22.10).

Iar, pentru că 3 ianuarie este duminică, TVR 2 păstrează tradiţia ultimilor ani şi dedică întreaga zi filmelor româneşti programând producţiile „Liceenii“ (de la 14.10), „Astă seară dansăm în familie“ (de la 20.10) şi „Sexy harem Ada-Kaleh“ (de la 22.10).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările