Realitatea Plus, amendată de CNA: care a fost motivul

Realitatea Plus, amendată de CNA: care a fost motivul

Realitatea Plus este vechea Realitatea TV şi a început să emită în octombrie 2019

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţa din 11 februarie să amendeze postul Realitatea Plus pentru o serie de afirmaţii controversate.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNA a amendat Realitatea Plus cu 10.000 de lei ca urmare a unor afirmaţii controversate legate de retrocedarea unor proprietăţi în Transilvania făcute în ediţia din 17.01.2020 a emisiunii „Realitatea Plus“, notează News.ro.
 
Postul a încălcat prevederile 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă“, precizează CNA. 
 
Amintim că, în octombrie 2019, emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus, după ce CNA a retras licenţa postului Realitatea TV în lipsa documentelor necesare, blocate din cauza faptului că societatea care operează licenţa se află în insolvenţă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: