Chefi din patru ţări prezintă reţete pentru „Cea mai bună cină de Crăciun“: unde şi când începe noul program culinar şi cine sunt gazdele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Foa reprezintă România în noul program culinar
Chef Foa reprezintă România în noul program culinar

Televiziunea TLC va difuza o nouă emisiune culinară, „Cea mai bună cină de Crăciun“, în care sunt prezentate reţete specifice mai multor ţări, între care şi România, reprezentată de Chef Florin Scripcă (Foa).

Seria „Cea mai buna cină de Crăciun“ are patru episoade şi va fi difuzata pe TLC în fiecare miercuri, de la ora 21.00, începând din 30 noiembrie, şi în reluare, în varianta integrală, pe Discovery Channel, pe 24 decembrie, de la ora 20.00.

Filmat integral în România, programul este găzduit de chefi din România, Bulgaria, Ungaria şi Serbia, care şi-au propus să-i înveţe pe telespectatori cum să diversifice meniurile speciale pentru sărbătorile de iarnă. 

Fiecare episod de 30 de minute prezintă una dintre cele patru gazde – chef Foa din România, chef Ivan Manchev din Bulgaria, chef Andras Jokuti din Ungaria şi chef Nenad Gladic din Serbia – preparând pas cu pas câte două reţete tradiţionale, urmând ca apoi să prezinte încă un fel de mâncare gata pregătit.

Unul câte unul, cei patru chefi vor păşi în lumina reflectoarelor, folosindu-şi ustensilele, imaginaţia şi câteva reţete locale pentru a găti trei feluri de mâncare apetisante pentru Crăciun, în timp ce ceilalţi trei urmăresc, comentează şi, în cele din urmă, gustă din produsele finale.

„Ideea programului reflectă prezenţa TLC în regiune. Există programe pe teme culinare locale sau  internaţionale, însă nu şi regionale. Ştim ce se întâmplă în bucătăria noastră, ştim ce se întâmplă în bucătăriile chefilor deveniţi vedete internaţionale, dar nu ştim ce gătesc vecinii noştri. Şi cred că e fascinant să descoperim asemănările şi diferenţele dintre bucătăriile din regiunea noastră. Crăciunul reprezintă un moment excelent pentru o discuţie despre bucatele tradiţionale din România, Ungaria, Bulgaria şi Serbia. E o idee simplă şi tihnită, care se potriveşte de minune cu programul TLC din perioada sărbătorilor de iarnă“, a explicat Ada Roseti, director de programe al Discovery Europa Centrală şi de Est.

Chef Florin Scripcă – aka Chef Foa (România)

Florin Scripcă, pe care publicul român îl cunoaşte ca fiind Chef Foa, şi-a început cariera în lumea gastronomiei în urmă cu mai bine de 16 ani, perfecţionându-şi stilul în restaurante celebre ale lumii, printre care Jamie Oliver’s Fabulous Feasts, La Cantine du Faubourg, Rhubarb şi The Nut Tree Inn. În prezent, ca Executive Chef pentru Flavours, se ocupă de toate evenimentele unde compania asigură catering şi conduce echipele de chefi din toate locaţiile Flavours din Bucureşti.

Chef Foa este unul dintre cei mai celebri chefi din România, câştigându-şi faima printr-o abordare originală a ideii de a găti şi a mânca, prin personalitatea lui deschisă şi, desigur, prin măiestria cu care găteşte. A făcut parte din juriul concursului „MasterChef“ timp de două sezoane şi se numără printre susţinătorii mişcării de street food. A creat evenimentul Night Market by Chef Foa organizat în Bucureşti odată la două luni şi susţine conceptul Street Food Festival în Cluj, Iaşi şi Oradea. Pastrama lui originală a devenit marcă înregistrată, iar Foa's Pastrami este acum cel mai căutat produs din meniu, la orice eveniment.

Chef Ivan Hristov Manchev (Bulgaria)

Chef Ivan Hristov Manchev

Ivan Hristov Manchev este co-fondator şi preşedinte al Asociaţiei Chefilor Profesionişti din Bulgaria. Şi-a început cariera în lumea gastronomiei lucrând la restaurante de prestigiu precum Hotel Bristol Kempinksi şi Adlon Kempinski din Berlin şi Zum Alten Stephan, un restaurant cu o stea Michelin din Elveţia. Este gazda mai multor programe pe teme culinare din Bulgaria, iar în cadrul matinalului difuzat de TV7 prezintă o secţiune specială, intitulată „Ponturi culinare cu Ivan Manchev“. A apărut în postura de critic culinar în programe precum „Cireaşa de pe tort“ şi „Kitchen Nightmare“, difuzate de Nova Television.

Chef Nenad Gladić (Serbia)

Chef Nenad Gladić

Nenad Gladić, cunoscut sub numele de Lepa Brka, a străbătut globul lucrând ca chef la bordul vaselor de croazieră de lux şi astfel a descoperit noi reţete, din Brazilia până în Alaska, devenind rapid un adevărat gurmand şi călător neobosit. Cele două pasiuni ale sale, călătoria şi bucătăria, au fuzionat într-un nou program TV, sub titlul „Gastronomad“. Nenad a publicat şi cartea „Gastronomad“, dedicată tuturor celor care iubesc călătoriile şi vor să deguste reţete diverse, din toată lumea. În plus, Nenad este editorul revistei „Cooking with the kids/Să gătim cu copiii“ şi gazda unui program pe teme culinare pe KitchenTV, un canal de cooking din Serbia.

Chef Andras Jokuti (Ungaria)

Chef Andras Jokuti

Andras Jokuti este un celebru blogger pe teme culinare. Şi-a lansat blogul Világevő (Cel care mănâncă în toată lumea) în 2010, prezentându-şi pasiunea pentru mâncare şi călătorii. Imediat ce şi-a deschis blogul a devenit o adevărată vedetă pe scena culinară a Ungariei, primind în 2011 premiul pentru cel mai bun blogger al ţării pe teme culinare. Andras străbate lumea mâncând pe toate meridianele şi scriind despre aventurile sale culinare de toate tipurile – de la cele mai sofisticate restaurante cu stele Michelin până la cele mai delicioase mâncăruri cumpărate pe stradă în diverse colţuri exotice ale planetei. A studiat la prestigiosul Bocuse Institute din Lyon, unde sunt admişi doar 10 interni din toată lumea, apoi a făcut un stagiu culinar la Costes, cel mai celebru restaurant cu stele Michelin din Budapesta.

Andras este gazda mai multor evenimente de gastronomie, printre care şi Bocuse d'Or Europe 2016, Festivalul Gourmet al Budapestei. Apare cu regularitate la radio şi TV, vorbind despre călătoriile şi aventurile lui gastronomice.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite