Topul Forbes al celor mai bine plătiţi muzicieni din 2016: Taylor Swift, One Direction şi Adele, pe primele locuri

Topul Forbes al celor mai bine plătiţi muzicieni din 2016: Taylor Swift, One Direction şi Adele, pe primele locuri

Taylor Swift a depăşit nume importante şi a urcat pe primul loc în topul Forbes FOTO GettyImages/ Guliver

Cântăreaţa country-pop americană Taylor Swift, grupul de băieţi One Direction şi cântăreaţa britanică Adele ocupă primele locuri în topul pe 2016 al celor mai bine plătiţi muzicieni din lume, au anunţat, miercuri, reprezentanţii revistei Forbes, citaţi de Reuters, arată News.ro.

Cu venituri de 170 de milioane de dolari, obţinute dintr-un turneu mondial, înregistrări muzicale şi contracte de publicitate, Taylor Swift, în vârstă de 26 de ani, este muzicianul cel mai bine plătit din 2016, potrivit Forbes

Grupul britanic One Direction se află pe locul al doilea în acest clasament, cu venituri de 110 milioane de dolari, generate în principal de turneul mondial „On The Road Again“. Formaţia este alcătuită în prezent din Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles şi Louis Tomlinson, după ce Zayn Malik a anunţat în martie 2015 că părăseşte grupul pentru a-şi construi o carieră solo.

Pe locul al treilea se află cântăreaţa britanică Adele, în vârstă de 28 de ani, cu venituri de 80,5 milioane de dolari. Adele, al cărei album „25“ a fost cel mai bine vândut material discografic al anului 2015, s-a bucurat de mare succes şi în 2016, graţie vânzărilor acestui disc şi concertelor sold-out pe care le-a susţinut în acest an în mai multe ţări.

Cântăreaţa Madonna, care şi-a încheiat de curând turneul mondial „Rebel Heart“, întins pe durata a doi ani, ocupă poziţia a patra în acest clasament, cu venituri de 76,5 milioane de dolari.

Cântăreaţa Rihanna, născută în Barbados, se află pe locul al cincilea, cu venituri de 75 de milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi muzicieni din 2016 este completat de cântăreţul country Garth Brooks (70 milioane de dolari), trupa rock AC/DC (67,5 milioane de dolari), trupa britanică The Rolling Stones (66,5 milioane de dolari), DJ-ul scoţian Calvin Harris (63 milioane de dolari) şi rapperul P. Diddy (62 milioane dolari).

Împreună, cei 30 de muzicieni incluşi în topul pe 2016 au generat împreună venituri de peste 1,8 miliarde de dolari în acest an.

Editorii revistei Forbes au realizat acest clasament pe baza venituri declarate înainte de impozitare în perioada 1 iunie 2015 - 1 iunie 2016, pe baza unor interviuri cu manageri, agenţi, avocaţi şi unele dintre vedetele din industria muzicală. De asemenea, topul Forbes a ţinut cont şi de datele transmise de Pollstar, Recording Industry Association of America şi Nielsen SoundScan.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: