Seară dedicată muzicii lăutăreşti şi populare la Cerbul de Aur, cu peste 100 de artişti. Gabi Luncă revine pe scenă

Seară dedicată muzicii lăutăreşti şi populare la Cerbul de Aur, cu peste 100 de artişti. Gabi Luncă revine pe scenă

Gabi Luncă revine pe scenă după mai mulţi ani

TVR a anunţat că ultima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019 va fi dedicată muzicii lăutăreşti şi populare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 25 august, în ultima seară a Festivalului Cerbul de Aur 2019, peste 100 dintre cei mai apreciaţi artişti vor urca pe scena din Piaţa Sfatului, Braşov, într-un spectacol realizat şi prezentat de Iuliana Tudor.

Începând cu ora 21.00, vor urca pe scenă cele mai mari nume ale muzicii populare. Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + Taraful de la Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu ne vor aminti de melodii celebre, precum „Anii mei şi tinereţea“, „La calul bălan“, „Am crescut băieţi şi fete“, „Scoate calul pune şaua“. 

Invitat special va fi Emy Drăgoi, celebrul acordeonist recunoscut internaţional, supranumit „Regele jazzului la acordeon“. Seara de folclor va avea trei părţi, iar acompaniamentul va fi asigurat şi anul acesta de Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros. 

De asemenea, un moment special va fi cel oferit de Gabi Luncă, marea artistă a generaţiei de aur a muzicii lăutăreşti. 

În cea de-a doua parte a spectacolului, teme populare cunoscute vor fi reinterpretate şi reorchestrate. Loredana şi trupa Agurida susţin un recital extraordinar, cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii“. Lidia Buble, la prima sa apariţie pe scena prestigiosului festival, a pregătit un show inedit, iar Alexandra Ungureanu, artista care a reprezentat România pe scena Cerbului de Aur în anul 2003, aduce o nouă energie unor piese tradiţionale. Variante unice ale unor partituri populare sunt prezentate şi de Ionuţ Ungureanu, alături de Provincialii. 

Seara va ajunge la final alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, cu show-ul „Zbor de Ciocârlie“. Paula Seling  Laura Bretan, Rodica Anghelescu, Valentin Boghean şi trupa sa vor aduce alături de maestrul Gheorghe Zamfir un omagiu muzicii şi sunetelor lumii.

„Cerbul de Aur rămâne pentru mine şi în acest an o mare provocare. Alături de echipa mea pregătim o seară care sperăm să îi ţină pe români în faţa micului ecran, o seară care să bucure, să transmită emoţie şi să arate lumii întregi cât de frumoasă este muzica tradiţională românească de ieri şi de azi şi câte posibilităţi creative oferă“, a spus Iuliana Tudor.

Pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019, care se desfăşoară în perioada 22-25 august, vor mai urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Ştefan Bănică jr şi Irina Rimes. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Pentru cele patru zile ale evenimentului organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro, UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj - în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti - în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (în format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările