Rock the City 2019: Editors şi FiRMA vor concerta în Piaţa Constituţiei VIDEO

Rock the City 2019: Editors şi FiRMA vor concerta în Piaţa Constituţiei VIDEO

Editors FOTO news.ro

Reprezentanţii festivalului Rock the City 2019, care va avea loc pe 22 iulie în Piaţa Constituţiei, au anunţat alte două nume de trupe care vor cocnerta în Bucureşti: grupul britanic Editors şi românii de la FiRMA.

Trupa românească FiRMA va cânta în deschiderea Rock the City 2019, pe 22 iulie, în Piaţa Constituţiei, unde va concerta şi grupul britanic indie-rock Editors. Cap de afiş este The Cure, iar God is An Astronaut face parte din lineup, scrie news.ro. 
 
FiRMA şi Editors sunt cele două nume noi anunţate de organizatori, D&D East Entertainment.
 
Biletele pentru Rock the City 2019 sunt disponibile în reţeaua Eventim, la preţuri cuprinse între 170 şi 420 de lei.
 
Editors a fost înfiinţată în 2002, în Birmingham. Grupul a cântat înainte sub numele de Pilot, The Pride şi Snowfield, ca mai apoi, în 2002, să aleagă titulatura Editors. 
 
În prezent, este alcătuit din Tom Smith (voce, chitară, pian), Russell Leetch (bas, sintetizator, backing vocal), Ed Lay (tobe, percuţie), Justin Lockey (chitară) şi Elliott Williams (sintetizator, chitară şi backing vocal), 
 
Trupa a debutat discografic în 2005, cu „The Back Room“ - nominalizat pentru Mercury Prize - şi a mai lansat cinci albume, două dintre ele fiind certificate cu platină. Cel mai recent album, „Violence“, a fost lansat anul trecut. 
 
 
FiRMA, trupă românească de rock alternativ, a fost înfiinţată în 2001. A debutat discografic în 2003, cu „La Orbire”, a primit nominalizări la MTV European Music Awards 2004 şi MTV Romanian Music Awards, a devenit primul grup românesc intrat în playlist-ul VH1 Europe, cu videoclipul „Baby is Crying“ de la albumul „Exit“. 
 
În octombrie 2014, după şapte ani de absenţă, a revenit pe scena muzicală cu un nou album, „Descântece“. Trupa a concertat la festivaluri precum Shine, Electric Castle, Rock the City şi fEast. A deschis concertul Muse de la Bucureşti din 2016. Cel mai recent material de studio, „Poezii Alese. Vol.1“, al cincilea al trupei, a fost lansat în decembrie 2018. În prezent, FiRMA lucrează la un nou album, care va reuni piesele din spectacolul „Deşteptarea Primăverii“. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: