Cine sunt membrii juriului Eurovision România 2018 FOTO

Cine sunt membrii juriului Eurovision România 2018 FOTO

Ilinca Băcilă (19 ani), reprezentanta României la Eurovision 2017 alături de Alex Florea, face parte din juriul Selecţiei Naţionale de anul acesta FOTO TVR

Organizatorii Eurovision România 2018 au anunţat cei cinci membrii ai juriului care vor alege semifinaliştii Selecţiei Naţionale, printre care se numără şi Ilinca Băcilă, care a reprezentat România la Eurovision 2017, alături de Alex Florea, concurent şi anul acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă sunt membrii juriului care vor alege, la această ediţie a Selecţiei Naţionale, semifinaliştii Eurovision Romania. Pe cei cinci artişti îi leagă experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume. Tot ei vor juriza şi semifinalele, urmând să aleagă 15 piese pentru marea finală.
 
Zilele acestea, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi susţin din gradene, artiştii interpretează piesele înscrise în concurs. Audiţiile au loc în studiourile TVR, iar mâine, 22 decembrie, juriul va anunţa semifinaliştii. 
 
FOTO TVR

Ilinca Băcilă (19 ani)


Ilinca Băcilă provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov. 
 
Ilinca a reprezentat România la ediţia din 2017 a Eurovision Song Contest, alături de Alex Florea, cu piesa „Yodel it!”. Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision. 
 
 

Viorel Gavrilă (56 de ani)


Autor a peste 270 de melodii, compozitorul Viorel Gavrilă este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor Bucureşti. Cu o experienţă de peste 30 de ani în showbiz-ul autohton, Viorel Gavrilă a fost premiat de mai multe ori pe scena Festivalului Mamaia. De-a lungul carierei, a compus muzică pentru 24 spectacole de revistă şi pentru copii la Teatrul de Revistă „Majestic” din Ploieşti, Teatrul de Revistă Deva, Teatrul Naţional Craiova, Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti şi a condus orchestra la emisiuni precum „Sarabanda”, „Noaptea tarziu” cu Mircea Badea, „Strict autentic” 2001 sau „Gong Show”.
 
Cunoscutul compozitor are o experienţă bogată la Eurovision. A fost membru al juriului României la mai multe ediţii Eurovision Song Contest, iar în 2015 a prezidat juriul Selecţiei Naţionale, când trupa Voltaj a reprezentat ţara noastră pe scena din Viena.

 

Marian Ionescu (55 de ani)


Marian Ionescu, fondatorul celebrei trupei Direcţia 5, este unul dintre artiştii care au scris istorie în muzica românească. În cei peste 25 de ani în care trupa Direcţia 5 a devenit una dintre cele mai apreciate trupe din România, s-au născut hituri precum „Dacă ai şti”, „Poţi să visezi”, „Am nevoie de tine”, „Lângă mine” şi „Obsesia” sau „Eşti stilul meu”. 
 
Colaborarea cu Loredana este printre cele mai cunoscute proiecte ale formaţiei, de care se leagă piese ca „Un film despre noi”, „Nostalgia” sau „Cred că eşti extrem de delicată”. În 2011, Direcţia 5 a participat la Selecţia Naţională cu piesa „Cinema Love”. Anul acesta, Marian Ionescu revine la Eurovision România, ca jurat al Selecţiei Naţionale.

 

Nicu Patoi (46 de ani)


În 30 de ani muzică, Nicu Patoi a intersectat majoritatea stilurilor muzicale, de la funk la heavy-metal, de la blues la rock progresiv, de la rock & roll la fusion jazz-rock.
 
În 1998, în calitate de chitarist, a reprezentat România la Eurovision cu piesa „Eu cred”, compusă de Adrian Romcescu şi interpretată de Mălina Olinescu. Cel mai important eveniment artistic din cariera artistului este albumul Nicu Patoi & PLATONIC – „Sweet Little 6STRING”, un proiect de fusion jazz-rock pe care l-a compus şi în care i se reflectă întreaga experienţă muzicală.
 
Nicu Patoi a colaborat cu majoritatea artiştilor autentici din România, atât în concerte, dar mai ales în studio, în ultimii ani dedicându-şi timpul proiectelor Platonic Band, Duo Berti Barbera – Nicu Patoi şi  R ‘N’ Roll Band, alături de Ştefan Bănică Jr. 

 

Liliana Ştefan (47 de ani)


Compozitor, textier şi producător, Liliana Ştefan are o experienţă îndelungată în domeniu. În anii ’90, a făcut parte din echipa de lucru a emisiunii „Şcoala Vedetelor“. În 1998, în calitate de textier, a reprezentat România la Eurovision cu piesa „Eu cred”, compusă de Adrian Romcescu şi interpretată de Mălina Olinescu. De-a lungul carierei, a colaborat la realizarea proiectului „Cutiuţa Muzicală” – o serie de cântece pentru copii interpretate de vedete ale show-biz-ului românesc. De-a lungul anilor, a colaborat cu mai mulţi artişti români, precum Loredana, Mălina Olinescu, Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Angela Similea, ProConsul, ASIA, Natalia Barbu, Distinto, etc. Liliana Ştefan este partenera de viaţă a lui Dan Bittman, împreună cu care are trei băieţi.Ilin
 
 
Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. Vedete autohtone, printre care Feli, Jukebox, Eduard Santha sau Xandra, dar şi compozitori din străinătate – Suedia, Belgia, Italia, Spania şi Republica Moldova - concurează pentru a reprezenta ţara noastră la următoarea ediţie a Eurovision.
 
În preselecţie s-au înscris şi artişti cu experienţă la Eurovision: Mihai Trăistariu, locul 4 la Eurovision 2006 (Atena) şi Alex Florea, care a obţinut poziţia a 7-a anul trecut, la Kiev, alături de Ilinca Băcilă. 
 
Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: