Cele mai bune melodii care să te treacă peste Ziua Îndrăgostiţilor

Cele mai bune melodii
care să te treacă peste Ziua Îndrăgostiţilor

În timp ce toată lumea muzicală vorbeşte despre iubiri care mai de care mai frumoase şi pasionale, pentru cei mai cinici dintre noi, am pregătit o listă cu câteva melodii care să te ajute să treci cu bine de această zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Smiley feat. Uzzi – În lipsa mea

Cel mai urât lucru care ţi se poate întâmpla într-o relaţie, este să te trădeze partenerul, iar Smiley cântă despre acest lucru ca şi când i s-a întâmplat deja. De menţionat că la filmarea acestui videoclip, Smiley a cunoscut-o pe Laura Cosoi, cea pentru care avea să-şi lase iubita. După o relaţie de aproape cinci ani, cei doi s-au despărţit în primăvara lui 2012. „ Mi-aş fi vândut şi sufletul/ Pentru o femeie cum eşti tu/ Dar în lipsa mea/ Tu mi l-ai amanetat deja“.
  

Gotye – Somebody That I Used To Know

Acestă melodie a luat premiul Grammy pentru înregistrarea anului şi a fost cel mai bine vândut single din Marea Britanie în 2012. Balada în sine, despre o relaţie care nu a mers, se potriveşte perfect cu această sărbătoare cu adevărat enervantă pentru unii.

Prin dualitatea sa, cântecul ne oferă o abordare originală a despărţirii văzută prin ochii ambelor părţi implicate. „But you didn't have to cut me off/ Make out like it never happened and that we were nothing/ And I don't even need your love/ But you treat me like a stranger and that feels so rough“ – Nu trebuia să mă deconectezi de la tot, să te prefaci că nu a fost nimic între noi, ca şi când noi nu am fost nimic. Nici măcar nu am nevoie de dragostea ta, dar faptul că mă tratezi ca pe un străin doare.

 

 Kelly Clarkson – Since You’ve Been Gone

În timp ce multe cântece vorbesc despre tristeţea pe care o simţim atunci când încheiem o relaţie, Kelly Clarkson vorbeşte despre libertatea pe care o poţi simţi atunci când ieşi dintr-o relaţie ce nu a fost menită niciodată. De la riffurile de chitară vibrante şi până la vocea în tonalităţi înalte, melodia „respiră“ libertate prin toţi porii. „ But since you've been gone/ I can breathe for the first time/ I'm so moving on, yeah yeah, thanks to you/ Now I get what I want“ – De când ai plecat, pot respira în sfârşit pentru prima oară. Voi merge înainte, acum pot obţine tot ce mi-am dorit.

 

Vunk feat. Antonia - Pleacă

Atunci când partenerul se desparte de tine printr-o metodă laşă, folosindu-se numai de un bilet, simţi că iei foc din cauza frustrării. „O scrisoare şi-atat, nimic mai mult!/ Pleacă, / Lasă-mă să mor / De dor, fericirea mea la naiba/ Pleacă!“


Nancy Sinatra – Bang Bang (You Shot Me Down)

Atunci când eşti părăsit fără niciun motiv şi fără nicio explicaţie, simţi că îţi fuge pământul de sub picioare, iar această melodie se concentrează pe sentimentul de goliciune pe care îl simţim când suntem părăsiţi. Melodia este asociată de mulţi cu filmul lui Quentin Tarantino „Kill Bill: Volumul 1“, în care „Mireasa“ Beatrix Kiddo este împuşcată în timpul propriei nunţi, ea fiind însărcinată. Scena se desfăşoară având pe fundal această melodie.

„Bang bang, he shot me down/ Bang bang, I hit the ground/ Bang bang, that awful sound/ Bang bang, my baby shot me down.“ -

 

No Doubt – Don’t Speak

Nimănui nu-i place atunci când o relaţie se deteriorează, dar atunci când una din părţile implicate nu-şi doreşte despărţirea, lucrurile sunt cu atât mai triste. „Don't speak / I know just what you're saying / So please stop explaining / Don't tell me 'cause it hurts “ – Nu vorbi pentru că ştiu ce vrei să-mi spui. Nu-mi mai explica pentru că mă doare.

 

Sunrise Avenue – Fairytale Gone Bad

Atunci când o poveste de dragoste nu se termină cu bine, toate sentimentele negative şi toate frustrările ne năpădesc, lăsând în urmă numai tristeţe şi regret. „Out of my life, Out of my mind / Out of the tears we can't deny/ We need to swallow all our pride/ And leave this mess behind“ – Pleacă din viaţa şi din mintea mea, din lacrimile pe care nu ni le putem nega. Trebuie să ne înghiţim mândria şi să lăsăm toată murdăria asta în urmă.

 

Adele – Turning Tables

Ca în mai toate melodiile sale, Adele vorbeşte despre o dragoste mult prea dură şi complicată, care răneşte profund.

„I can't keep up with your turning tables/ Under your thumb, I can't breathe/ So I won't let you close enough to hurt me, no“ - Nu pot să ţin pasul cu schimbatul plăcii, sub degetul tău mare, nu pot să respir. Deci nu te voi lăsa îndeajuns de aproape încât să mă răneşti, nu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările