„The Lion King“, debut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend: ce încasări impresionante a generat

„The Lion King“, debut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend: ce încasări impresionante a generat

FOTO IMDb

Lungmetrajul live-action „Regele Leu/The Lion King“, regizat de Jon Favreau, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend.

Filmul, pentru care şi-au împrumutat vocile Danny Glover, Beyonce şi James Earl Jones, între alţii, a generat încasări de 1.731.192 de lei, potrivit cifrelor oferite de Cinemagia, scrie News.ro.
 
La nivel global, lungmetrajul Disney a generat încasări de 543,6 milioane de dolari.
 
„Omul-Păianjen: Departe de casă/Spider-Man: Far From Home“, al şaptelea film al francizei şi al 23-lea Marvel, s-a menţinut pe locul secund, cu 14.673 de spectatori şi încasări de 363.720 de lei în al treilea weekend de la debut. Filmul regizat de Jon Watts îi are în distribuţie pe Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Zendaya şi Samuel L. Jackson.
 
Thrillerul de acţiune „Anna“, regizat de Luc Besson, cu Sasha Luss, Luke Evans, Cillian Murphy şi Helen Mirren în distribuţie, a debutat pe locul al treilea în top, cu 13.357 de spectatori şi încasări de 288.744 de lei.
   

„Regele Leu“ este o călătorie către savana africană unde se naşte un viitor rege. Simba îl idolatrizează pe tatăl său, regele Mufasa, şi îşi asumă propriul destin regal, dar nu toată lumea din regat sărbătoreşte sosirea noului pui. Scar, fratele lui Mufasa şi fost pretendent al tronului, are propriile planuri. Lupta pentru Pride Rock este devastată de trădare, tragedie şi dramă, sfârşindu-se cu exilul lui Simba. Cu ajutorul unei noi perechi haioase de prieteni, Simba va trebui să-şi dea seama cum să crească şi să ia înapoi ceea ce este de drept al lui.
 
Originalul „Regele leu/Lion King“ a generat încasări de 968 de milioane de dolari, iar coloana sonoră a fost compusă de Elton John şi Tim Rice, premiaţi cu Oscar la categoriile Cel mai bun cântec original („Can You Feel the Love Tonight“) şi Cea mai bună coloană sonoră.
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: