FOTO VIDEO „Nymphomaniac“, un film care „te excită la nivel intelectual“

FOTO VIDEO „Nymphomaniac“, un film care „te excită la nivel intelectual“

Actriţele Sophie Kennedy Clark şi Stacy Martin în filmul „Nymphomaniac“ FOTO Ascot Elite

Videoclipuri scurte, afişe ale lungmetrajului, un trailer oficial, acestea sunt ingredientele unei reţete de succes pentru a menţine vie atenţia asupra celui mai aşteptat şi controversat film al anului, „Nymphomaniac“. În cele din urmă cei mai norocoşi au reuşit să vizioneze versiunea scurtă, de patru ore, a dramei, iar reacţiile criticilor de specialitate au fost dintre cele mai neaşteptate.

Deşi controversatul regizor Lars von Trier obişnuieşte să-şi lanseze filmele în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, de această dată a făcut o excepţie şi a decis ca filmul să fie împărţit în două. 
 
Astfel, prima parte va putea fi văzută în cinematografele din America începând cu 21 martie, iar cea de-a doua va apărea pe 18 aprilie. Mai mult, lungmetrajul va avea două versiuni: cea „softcore“, care durează patru ore şi va fi „scurtată şi cenzurată“, şi cea „hardcore“ cu o durată de cinci ore şi care va fi lansată în Danemarca, în ziua de Crăciun. 
 
Un film cu sex, dar care nu excită
 
 „Nymphomaniac“ a fost subiectul unor interminabile speculaţii din momentul în care regizorul danez a anunţat că va conţine „scene de sex hardcore“ . Cu toate acestea, criticii de specialitate sunt de părere că pelicula „oferă mai puţin decât cei mai mulţi şi-au imaginat sau au sperat“. 
 
Actriţa Charlotte Gainsbourg (centru) are rolul principal în cel mai nou film al lui Lars Von Trier, „Nymphomaniac“ FOTO Ascot Elite
 
Jurnalistul Todd McCarthy, de la „The Hollywood Reporter“, a constatat că, deşi există foarte multe scene de nuditate, „natura explicită a filmului este ţinută în frâu“, lucru neaşteptat. Chiar şi aşa, jurnalistul consideră că cel mai nou lungmetraj al lui von Trier nu depăşeşte „Melancholia“. „«Nymphomaniac» nu este niciodată plictisitor, te provoacă şi te stimulează, dar nici pe departe nu te excită“, a punctat McCarthy.
 
«Nymphomaniac» este despre masturbare, numerele lui Fibonacci, robie, armonii polifonice, nodul Prusik şi despre Edgar Allan Poe
 
Tim Robey, „The Telegraph“
 
 
„Aproape la fel de sexi ca şi algebra“
 
«Nymphomaniac» este despre masturbare, numerele lui Fibonacci, robie, armonii polifonice, nodul Prusik şi despre Edgar Allan Poe. Mai mult decât atât, este despre dependenţa de sex, care este aproape la fel de sexi ca şi algebra. Este o comedie“, a explicat Tim Robey de la „The Telegraph“.
 
Acesta consideră că poţi petrece patru ore vizionând filmul şi alte 14 în care să te întrebi dacă sexul este, pentru vor Trier, un „mister etern“ al fiinţei umane sau „o glumă cosmică“ pe cheltuiala spectatorului. 
 
Actorii Stacy Martin şi Shia LaBeouf în lungmetrajul „Nymphomaniac“ FOTO Ascot Elite
 
Pe de altă parte, Xan Brooks de la „The Guardian“ s-a arătat încântat de film, acordându-i patru stele din cinci. „«Nymphomaniac» mă enervează, este respingător, dar cred că îl iubesc“, a scris acesta, menţionând că pentru un film despre sex este destul de „nesexi“.
 
   
„Cumva, dată fiind tema filmului, partea cea mai interesantă în «Nymphomaniac» nu este cea legată de sex, ci cum este sexualitatea discutată şi înţeleasă“, a notat „IndieWire“. 
 
Peter Debruge, criticul de film al publicaţiei „Variety“, consideră că filmului lui von Trier „te exictă la nivel intelectual“. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările