Susan Boyle a dezvăluit că suferă de sindromul Asperger, o formă de autism

Susan Boyle a dezvăluit că suferă de sindromul Asperger, o formă de autism

Susan Boyle a devenit celebră în urma participării la emisiunea „Britanicii au talent“ FOTO AFP

Cântăreaţa scoţiană Susan Boyle, devenită celebră în urma participării la emisiunea „Britanicii au talent“, a declarat, pentru publicaţia „The Observer“, că a fost diagnosticată cu o formă de autism numită sindromul Asperger.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreaţa le-a spus jurnaliştilor de la „The Observer“ că a consultat un specialist din Scoţia, deoarece simţea că diagnosticul pe care l-a primit încă din copilărie este greşit şi că de fapt are o problemă mult mai gravă.
 
„Mi s-a spus că am nişte leziuni în zona creierului. Întotdeauna am ştiut că a fost un diagnostic greşit. Acum înţeleg exact ce este în neregulă cu mine şi mă simt uşurată şi puţin mai relaxată“, a declarat cântăreaţa.
 
Boyle a devenit celebră în urma audiţiei din cadrul emisiunii „Britanicii au talent“ din 2009, când a uimit întreaga lume cu vocea ei. 
 
Sindromul Asperger, o tulburare de dezvoltare care este o formă de autism, este caracterizat prin aptitudini sociale slab dezvoltate şi neîndemânare fizică, după cum precizează Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite.
 
Susan Boyle şi-a lansat de curând cel de-al cincilea album cu melodii de Crăciun FOTO Daily Mail
 
Boyle, în vârstă de 52 de ani, speră că dezvăluirea cu privire la condiţia sa de sănătate îi va face pe oameni să o înţeleagă şi să o trateze mai frumos. În plus, artista consideră că nu se poate descurca singură şi că are nevoie de oameni în jurul ei care să-i ofere suport. „Nu sunt puternică de una singură. Când ştiu că am sprijinul oamenilor din jurul meu, mă simt mult mai bine“, a mai spus ea. 
 
Asperger nu mă defineşte. Este o boală cu care va trebui să trăiesc şi să mă lupt, dar mă simt mult mai relaxată în legătură cu mine.
 
Susan Boyle, cântăreaţă
 
Aceasta a avut mereu probleme de sănătate, în tinereţe fiind depresivă, dar izolarea a făcut-o să fie mult mai hotărâtă în ceea ce priveşte cariera profesională. În momentul în care a aflat că suferă de sindromul Asperger, Boyle a fost capabilă să-şi dea seama de ce suferea de anxietate când se afla în jurul străinilor, dar şi de ce nu putea realiza contact vizual cu ceilalţi – lucruri care au făcut-o să se simtă „diferită“ în copilărie.
 
 
„Asperger nu mă defineşte. Este o boală cu care va trebui să trăiesc şi să mă lupt, dar mă simt mult mai relaxată în legătură cu mine. Oamenii mă vor percepe aşa cum sunt de fapt şi vor înţelege de ce fac lucrurile în felul în care le fac. Am dificultăţi în comunicare, care conduc la o mulţime de frustrări. M-ar ajuta foarte mult dacă oamenii ar fi un pic mai răbdători“, a mai spus Susan Boyle pentru „The Observator“.
 
De curând, artista a lansat cel de-al cincilea album ce însumează înregistrări de Crăciun. Albumul ei de debut, „I Dreamed a Dream“, s-a vândut în peste 8 milioane de exemplare, ceea ce l-a făcut cel mai popular album al anului 2009.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările