Mircea Baniciu, suspectat de consum de droguri şi denunţat de un coleg

Mircea Baniciu, suspectat de consum de droguri şi denunţat de un coleg

Mircea Baniciu a făcut parte din trupele Phoenix şi Pasărea Colibri, iar acum urmează o carieră solo FOTO David Muntean

Cântăreţul de folk Mircea Baniciu a povestit, în cadrul unei emisiuni de televiziune, o serie de întâmplări din tinereţe, printre care şi cum a fost denunţat de un coleg de armată care credea că este consumator de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul, în vârstă de 66 de ani, a dezvăluit pentru Antena Stars, cum, în timpul armatei, un coleg l-a anunţat pe comandant că unul dintre militari deţine şi consumă droguri. La acea vreme, Baniciu îşi cumpăra tutun şi foiţe, aduse din străinătate de diverse persoane, şi îşi rula ţigări. Fiind bănuit de consum de marijuana, tutunul i-a fost confiscat şi trimis la un laborator, pentru analize. În final, însă, situaţia s-a lămurit şi muzicianul nu a fost pedepsit.

Fostul component al trupelor Phoenix şi Pasărea Colibri a povestit şi că, în tinereţe, primea saci de scrisori de la admiratoare, pe care încă le mai păstrează. „Când locuiam în Timişoara, veneau poştaşii şi aduceau scrisorile. La un moment dat, fiind plecat în turneu cu lunile, poştaşii lăsau scrisorile la vecini. Venind acasă, aveam un vecin simpatic care îmi spunea: «Baniciule, treci pe la mine să-ţi iei sacul». Era un moment frumos desfăcutul scrisorilor. Au rămas câteva nedesfăcute, le am încă într-o cutie şi încă le păstrez după 40 de ani. Mi-e şi frică să le deschid. S-ar putea ca într-o bună zi să fac lucrul ăsta“, a spus artistul.

Mircea Baniciu s-a lansat în muzică la începutul anilor ’70, atunci când a devenit solist vocal al formaţiei rock Phoenix. În 1977, după fuga colegilor săi din ţară, acesta a început o carieră solo şi a lansat patru albume. 1992 este anul în care Baniciu a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Florian Pittiş, Mircea Vintilă şi Vladi Cnejevici, alături de care a cântat zece ani. În toamna anului 2007 a părăsit trupa Pheonix şi şi-a continuat cariera solo.

Baniciu este căsătorit din 2014 cu Alina Nemeş, alături de care are un fiu, Victor. Cântăreţul a mai fost căsătorit cu actriţa Diana Gheorghian, timp de patru ani. Din această căsnicie a rezultat un copil, Ana Baniciu, şi ea cântăreaţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările