A venit pe lume Iris, fiica prinţului Nicolae

A venit pe lume Iris, fiica prinţului Nicolae

FOTO Eduard Enea

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, fost prinţ al Casei Regale a României, este de o săptămână tată. Copilul este chiar motivul pentru care Regele Mihai a decis să-i retragă lui Nicolae titlul şi să îl scoată din linia de succesiune.

Fosta parteneră a prinţului Nicolae, Nicoleta Cîrjan, a născut pe 10 februarie o fetiţă care a primit numele de Iris Anna. Fostul prinţ a rupt legăturile cu mama fetiţei şi i-a cerut acesteia să renunţe la sarcină. Deşi acest lucru nu a fost admis niciodată oficial, sarcina Nicoletei Cîrjan este, cel mai probabil, motivul pentru care Nicolae a fost exclus din Casa Regală.
 

Fiica prinţului Nicolae. Fetiţa s-a născut după trei zile de dureri

Nicoleta Cîrjan a povestit pe blogul ei experienţa naşterii, care nu a fost deloc una uşoară, cu trei zile de dureri.
 
„Când a ajuns doctoriţa şi a văzut în ce hal sunt a decis să mă ducă în salon de naştere să mă pună la oxigen. Tot îmi zicea e că nu respir corect şi că atâta lucru am şi eu de făcut ca să nu sufere copilul. Dilataţia mea rămăsese la 2, dar au chemat anestezista să-mi facă epidurală, iar când au văzut rezultatul TNS-ului (măsoară ritmul cardiac al copilul şi intensitatea contracţillor) au chemat de urgenţă medicul meu şi pe mama. M-au anunţat că cel mai probabil trebuie să facem cezariană. Eu eram deja încleştată, pierdusem calciu, şi tremuram incontrolabil din cauza frisoanelor. Abia am reuşit să ţin pixul în mână să semnez formularele că sunt de acord.
 
De aici totul a decurs pe repede înainte, toată lumea se agita febril în jurul meu (mă gândeam, iată, în sfârşit mă crede şi pe mine cineva că nu mai pot şi vor să  mă ajute), mi-au făcut epidurală şi rahidiană, a intrat doctoriţa mea, m-a tăiat, au scos copilul. Am auzit ca prin vis ca a scâncit, neonatologul mi-a zis ca a primit scorul Apgar 10, iar apoi au adus-o lângă capul meu.
 
După ce am ajuns în salon am aflat ce se întâmplase. Diagnosticul meu a fost de travaliu hiperchinetic, cu alte cuvinte, contracţii la cea mai ridicată intensitate şi cu pauze foarte scurte. Practic, în ultimele două ore, de la 5 la 7 eu am avut contracţii similare expulziei într-o naştere normală. Iar înainte, contracţii similare dilataţiei de 6-10 centimetri. Asta i-a provocat suferinta fetală acută copilului şi de aceea a început lumea pe final să se mega agite. Pulsul lui Iris îi scăzuze de la 140 la 50, eram foarte aproape să o pierdem. Medicul meu mi-a spus că, din momentul în care a fost chemată, în 20 de minute a sărit din pat, s-a îmbrăcat, a condus până la maternitate, a ajuns în sala de operaţii, m-a deschis şi a scos-o pe Iris.”, a povestit Nicoleta Cîrjan pe blogul personal.
 
FOTO: blog Nicoleta Cîrjan 
 

Fiica prinţului Nicolae. Nepotul regelui i-a cerut partenerei să facă avort

Nicoleta Cîrjan a povestit, pe blogul său, că Nicolae i-a cerut să renunţe la sarcina nedorită.
 
”Ce mi s-a întâmplat însă în iulie 2015 era ceva  de negândit, neaşteptat, neprogramat: am aflat că sunt însărcinată. Cu o relaţie de şase ani proaspăt încheiată, am nimerit într-o combinaţie de câteva săptămâni, fără angajamente prea puternice din partea niciunuia dintre noi, din care a rezultat o sarcină. O sarcină pe care am încercat să o evit cu o pastilă ”de după”, dar care nu şi-a făcut efectul.
 
El a decis repede ca răspunsul lui e NO WAY şi a încercat tot ce a fost posibil să mă convingă că un avort este cea mai bună soluţie. Nu e însurat, nu are copii, nici iubită, doar o carieră în afara ţării la care ţine foarte mult. Şi planuri de viaţă care nu includ un copil neprogramat.”, a scris ea într-un luna septembrie.
 

Fiica prinţului Nicolae. Fostu prinţ a rupt legăturile cu mama fetiţei

Nicoleta Cîrjan spune că prinţul Nicolae nu a mai dat niciun semn de viaţă în ultimele luni.
 
”În toată perioada asta de sarcină, m-am confruntat cu sindromul fugarului din partea lui. Ignore, nepăsare, îndepărtare completă. Femeile care au păţit-o ca mine recunosc perfect atitudinea bărbaţilor din acest scenariu. Nu a fost o surpriză pentru mine, nu am cerut nimic şi nici nu m-a deranjat prea tare ca au lipsit sprijinul financiar, grija, atenţia sau dragostea de care are nevoie orice femeie însărcinată. Mi-a lipsit, însă, mult de tot, prietenia lui. M-au marcat două faze: întâlnirea în care a stat cu ochelarii de soare pe faţă tot timpul discuţiei, şi, cireaşa de pe tort, când i-am trimis o poză cu burtica de Crăciun, iar ca răspuns mi-a dat block pe Facebook. De parcă o lentilă colorată sau capul băgat în nisip fac realitatea să dispară. Deh… men :) Am decis atunci că îi dau şi eu ignore. Sunt înciudată că ştiu că, de fapt, nu o să-l ignor niciodată, căci nu ar fi spre binele fetiţei. Va trebui să învăţ şi lecţia ego-ului călcat în picioare, căci mi-am promis că niciodată nu-l voi izgoni pe tatăl copilului meu, oricât de nedrept s-ar purta el cu mine.”, a scris ea pe blog.
 

Fiica prinţului Nicolae. Cine este mama fetiţei

 Nicoleta Cîrjan este specialistă în comunicare şi activistă de mediu. Ea conduce asociaţia MaiNoi, agenţia de comunicare cu acelaşi nume, este Brand Ambassador al Giant Bycicles şi Environment Responsible la festivalul Electric Castle. Potrivit presei, ea l-ar fi cunoscut pe prinţul Nicolae la un eveniment pe care l-a coordonat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările