Cum au ajuns Kim Cattrall şi Sarah Jessica Parker „la cuţite“: istoricul conflictului protagonistelelor din „Sex and the City“ a fost presărat cu invidii

Cum au ajuns Kim Cattrall şi Sarah Jessica Parker „la cuţite“: istoricul conflictului protagonistelelor din „Sex and the City“ a fost presărat cu invidii

Kim Cattrall a dat cărţile pe faţă şi a recunoscut că nu are deloc o relaţie bună cu Sarah Jessica Parker FOTO Getty Images

Ultimele evenimente, în care Kim Cattrall (61 de ani) a atacat-o pe fosta sa colegă Sarah Jessica Parker (52 de ani) printr-un mesaj dur în care o numeşte „ipocrită“, au scos la iveală un conflict vechi de ani de zile, care a pornit chiar pe platourile serialului „Sex and the City“, şi motivele care au stat în spatele tensiunilor dintre actriţele principale.

Este posibil ca fanii serialului „Sex and the City/Totul despre sex“ să fi trăit cu impresia că prietenia de pe micile ecrane dintre cele 4 protagoniste este aceeaşi cu cea pe care actriţele o au atunci chiar când camerele de filmat sunt stinse. Lucrurile n-au stat în realitate aşa pentru divele producţiei de mare succes, iar ultimele luni au scos la suprafaţă ostilităţi nebănuite, care au culminat săptămâna trecută cu săgeţi usturătoare din partea actriţei Kim Cattrall către Sarah Jessica Parker, demonstrând că tensiunile dintre cele două actriţe au rădăcini mult mai adânci.
 
Neînţelegerile au început să iasă la suprafaţă în luna septembrie a anului trecut, când a venit anunţul că filmul „Sex and the City 3“ a fost anulat deoarece Kim Cattrall a refuzat să reia rolul Samanthei Jones. Potrivit unor zvonuri lansate atunci, Cattrall le-a pus celor de la Warner Bros condiţia să-i producă şi alte filme pe care ea le are în dezvoltare, dacă vor să semneze pentru acest proiect. Studioul ar fi refuzat să îndeplinească cerinţa actriţei şi a fost nevoit să anuleze producţia, fiind de părere că nu ar fi corect faţă de fani să facă un film cu doar trei dintre cele patru personaje principale.
 
„Singurul motiv pentru care acest film nu se face este din cauza lui Kim Cattrall. Toată lumea aştepta cu nerăbdare să înceapă filmările, dar Kim a făcut ca acest lucru să fie despre ea, jucând mereu rolul de victimă. Această franciză a făcut-o celebră şi, haideţi să fim sinceri, este singura pentru care este cunoscută. Actorii şi echipa nu doar că îşi fac apariţia pentru a face un film, ei trebuie să-şi reorganizeze vieţile. Oamenii au renunţat la alte joburi, erau în plin proces de a-şi muta slujba în New York, dar ea s-a eschivat şi nu era niciodată disponibilă atunci când era nevoie de răspunsuri din partea ei. Comportamentul ei este mai mult decât dezamăgitor“, au declarat surse implicate în producţie, citate de Daily Mail.
 
Celelalte protagoniste, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis şi Cynthia Nixon, care semnaseră pentru acelaşi salariu, primit în avans, s-au declarat triste că proiectul nu se concretizează. Totodată, Sarah Jessica Parker a confirmat şi ea faptul că filmul nu se va mai face, declarându-se „dezamagită“.
 
 

 
„În acest moment, mi se pare incredibil să am parte de orice tip de publicitate negativă în legătură cu ceva pentru care am spus «nu» timp de aproape un an. Nu am cerut niciodată vreun ban, nu am pretins niciodată vreun proiect, iar să fiu privită ca o divă mi se pare absolut ridicol. Iar pentru asta îi trag la răspundere pe cei din «Sex and the city» şi în special pe Sarah Jessica Parker despre care cred că ar fi putut fi mai delicată. Nu ştiu care e problema ei, n-am ştiut niciodată“, a mărturisit Cattrall în emisiunea Piers Morgan.

Cattrall a insistat asupra faptului că ideea unui al treilea film nu s-a aflat niciodată printre planurile ei de viitor: „Nu este vorba despre mai mulţi bani, nu este vorba de mai multe scene. Este un set diferit de circumstanţe pentru mine. Este un capitol din viaţa mea pe care îl închei pentru a începe altul şi faptul că viitorul este în mâinile mele mă face să mă simt foarte puternică. Este dreptul meu, este ceea ce, în mod ironic, promovează această serie - «Sex and the City»“. Actriţa a povestit cum această scenă s-a repetat şi ulterior, producătorii devenind insistenţi şi încercând să o convingă, deşi răspunsul ei a fost mereu unul negativ.
 
Tot atunci, Cattrall a mai mărturisit că nu este prea apropiată de cele trei colege ale sale, subliniind diferenţa de vârstă şi stilulurile de viaţă diferite: „N-am fost niciodată prietene. Ele toate au copii, iar eu sunt cu zece ani mai în vârstă şi de când s-a terminat seria eu mi-am petrecut cea mai mare parte din timp în afara New York-ului şi nu le-am mai văzut. Singurul nostru punct comun era această serie şi acum s-a terminat“. 
 


Kim Cattrall a atacat-o pe Sarah Jessica Parker după ce i-a transmis condoleanţe 

Weekend-ul acesta, conflictul a luat amploare şi Kim a pus cărţile pe masă numind-o pe Parker „crudă“ şi „ipocrită“. În urmă cu o săptămână, ea a anunţat pe Twitter decesul fratelui ei, Chris, la vârsta de 55 de ani, iar vineri, Parker i-a transmis „iubire şi condoleanţe“ fostei colege, în cadrul unei emisiuni, gest care a enervat-o pe Cattrall.  
 
„Mama mea m-a întrebat astăzi: «Când te va lăsa în pace acea Sarah Jessica Parker, acea ipocrită?». Intervenţiile tale sunt o amintire dureroasă a cruzimii de care dai dovadă şi de care ai dat dovadă. Dă-mi voie să clarific, dacă încă nu am făcut-o: Nu faci parte din familia mea. Nu îmi eşti prietenă. Aşa că îţi scriu să îţi spun pentru ultima dată să încetezi să ne foloseşti tragedia pentru a îţi recăpăta imaginea ta de «persoană drăguţă»”, a scris Kim Cattrall, sâmbătă, pe Instagram.
 
În mesajul publicat, Kim a făcut trimitere şi către un articol publicat de The New York Post, în care sunt tratate tensiunile dintre ea şi Parker în timpul filmărilor pentru „Sex and the City“. Potrivit articolului, Parker şi celelalte două vedete au format o clică şi nu vorbeau cu Cattrall în 2004, la finalul serialului.
 
 

De la ce au pornit neînţelegerile între divele din „Sex and the City“

Potrivit unui articol din Daily Mail, tensiunile dintre protagoniste au izbucnit cu mulţi ani în urmă chiar pe platourile de filmare ale serialului difuzat de HBO în perioada 1998-2004, pe fondul unor invidii. Conflictul a escaladat pânâ în punctul în care S.J.Parker, Cynthia Nixon şi Kristin Davis nu mai vorbeau deloc cu Kim în afara filmărilor, luau masa separat de ea şi dormeau în hoteluri separate.
 
Motivele erau multe – discuţii pe tema diferenţelor de statut în serial, a banilor şi a nudităţii din scenele de sex. Sarah Jessica Parker a reuşit să-ţi păstreze sutienul pe ea, lucru care a frustrat-o pe Kim care, prin prisma personajului ei puternic sexualizat, trebuia să renunţe mereu la haine. Dar cea mai mare problemă era, în esenţă, legată de cine este vedeta principală a serialului. 
 
„Între ele a fost întotdeauna o relaţie conflictuală – erau cei doi câini alfa de la filmări şi a fost inconfortabil încă din prima zi“, a declarat o sursă apropiată producţiei, citată de Daily Mail.
 
Sarah Jessica Parker şi Cynthia Nixon (Miranda) se ştiau de ani buni şi au devenit rapid prietene cu Kristin Davis (Charlotte). Singurul aliat al lui Kim Cattrall era Darren Starr, creator şi producător al serialului, însă după cel de-al doilea sezon el a fost înlocuit cu Michael Patrick King, un prieten apropiat a lui Sarah Jessica Parker. După câteva sezoane, cele patru staruri erau printre cele mai mari nume din televiziune, dar niciunul nu îl întrecea  pe cel al lui Sarah Jessica Parker.
 
În 2002, Parker a fost promovată în rolul de producător executiv al serialului, pentru a-i reflecta importanţa şi a început să fie plătită de trei ori mai mult faţă de colegele ei – cu un milion de dolari pe episod, faţă de 350.000 de dolari cât primeau celalalte trei actriţe.
 
 
Acest lucru a dat naştere unor tensiuni deoarece marele exemplu al vremii era serialul „Friends“, care a rulat din 1994 până în 2004 şi care a fost, de asemenea, un succes global. Toţi protagoniştii din Friends au fost plătiţi în mod egal de-a lungul difuzării – pornind de la 75.000 de dolari pe episod în sezonul 3 şi ajungând la 1 milion de dolari pe episod în sezonul 10. Astfel, Kim Cattrall, condisera că „Sex and the City“ trebuia să urmeze acest model.
 
Fostul director HBO, Chris Albrecht, a explicat: „Sarah devedea din ce în ce mai cunoscută, iar salariul ei a crescut dincolo din de ce era prevăzut în contract, ceea ce este normal în cazul serialelor de succes. Celelalte actriţe şi-au dorit şi ele să ţină pasul.“
 
Însă era vorba de mai mult decât bani. O sursă a declarat: „Din momentul în care Sarah Jessica Parker a devenit producătoare executivă, a obţinut şi drepturi asupra serialului, iar asta a deranjat-o mereu pe Kim. Ea şi-a dorit aceeaşi funcţie din sezonul 3, dar nu i-a fost acordată. Simţea că Parker avea mai multe scene ca ea, ceea ce era normal pentru că Sarah era actriţa principală, dar acest lucru a produs tensiuni. Apoi a fost nevoită să stea să privească cu Sarah are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte replicile ei, scenariul şi aşa mai departe. În plus, Sarah nu a fost niciodată forţată la scene nud, în timp ce Kim trebuia să se dezbrace tot timpul“. 
 
Aceeaşi sursă a mai povestit că ciocnirea de orgolii a făcut atmosfera de la filmări şi mai stânjenitoare: „Sarah Jessica Parker şi celelalte fete se sunau între ele şi socializau, în timp ce Kim era mereu lăsată pe dinafară.“
 
La un moment dat, pe când filmările aveau loc în Atlantic City, Sarah Jessica Parker ar fi închiriat o casă pentru ea, Kristin şi Cynthia, lăsând-o pe Kim pe cont propriu. Când acest lucru a ieşit la suprafaţă, HBO a trebuit să ofere explicaţii pe acest subiect, având în vedere că până la urmă era vorba despre un serial care promova bucuria de a explora forţa prieteniilor feminine. Potrivit unui purtător de cuvânt, Kim a stat într-o altă casă „pentru că era căsătorită şi soţul ei trebuia să vină“.
 
Se spune că atunci când serialul a ajuns la sfârşit, în 2004, Sarah Jessica Parker a izbucnit în lacrimi în timp ce filma ultimul episod, dar Kim a fost mai degrabă dură. 
 
„Dacă îmi va fi dor de ele, pot să-mi pun un DVD, ca toată lumea“, ar fi spus Cattrall.
 
 
În mod ironic, şansa de a face mai mulţi bani din acest proiect a venit imediat după ce ultimul episode a fost difuzat, fanii exprimându-şi dorinţa de a fi continuat cu un film. Lansat în 2008, primul film şi cea mai bine vândută comedie romantică a anului (400 de miliane de dolari la nivel mondial) a fost precedat de o lungă întârziere cauzată de negocierea salariilor: mai precis, refuzul lui Kim Cattrall. Mai târziu, ea a spus că trecea printr-un divorţ şi avea grijă de tatăl ei bolnav şi pur şi simplu se simţea prea extenuată pentru a se gândi la reluarea rolului.
 
Rezultatul negocierilor a fost că Sarah Jessica Parker a fost plătită cu mai bine de 10 milioane de lire sterline, Kim Cattrall a primit 5 milioane de lire şi Cynthia Nixton şi Kristin Davis au fost remunerate cu aproximativ 2 milioane de lire fiecare.
 
Au fost făcute mari eforturi pentru a încuraja solidaritatea dintre actriţe, iar în decembrie 2009 Cattrall s-a afişat alături de Parker, pentru a-i fi alături la premiera filmului ei „Did you hear about the Morgans?“.
 
Atunci S.J.Parker a declarat pentru revista Elle că „o adoră“ pe Kim Cattrall şi a spus că: „Nu aş fi făcut filmul fără ea“.
 
Din păcate, acesta pare să fi fost cel mai înalt punct al colaborării lor, pentru că realizarea filmului „Sex and the City 2“ a distrus înţelegerea dintre ele odată pentru totdeauna. S.J.Parker a recunoscut că filmările au dus la conflicte: „Eşti pe set, lucrezi cu săptămânile până la 90 de ore, nu eşti niciodată acasa, eşti epuizat. Uneori sentimentele ajung să fie rănite. Dar nu am regrete legate de felul în care m-am comportat cu oamenii.“
 
În exterior, au existat negări, desigur, că relaţiile s-au răcit drastic din nou. Cattrall a declarat în 2010 opusul a ceea ce se simţea de multă vreme: „Cred că Sarah este fantastică. Ea este un lider înnăscut şi ghidează echipajul şi actorii într-un mod atât de puternic, dar şi blând.“
 
Cu siguranţă, însă, Kim era sătulă să se afle sub conducerea „liderului înnăscut“, indiferent de recompensele materiale, căci negocierile de a o aduce înapoi pentru al treilea film n-au mai dus nicăieri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: