Copiii biologici ai lui Johnny Hallyday contestă testamentul artistului francez după ce au fost excluşi

Copiii biologici ai lui Johnny Hallyday contestă testamentul artistului francez după ce au fost excluşi

Johnny Hallyday, supranumit „Elvis francez“, a murit pe 6 decembrie, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar FOTO Getty Images

Cei doi copii biologici ai cântăreţului francez Johnny Hallyday contestă testamentul artistului francez după ce au fost excluşi, iar singurele beneficiare sunt cea de-a patra soţie a muzicianului francez, Laeticia, şi cele două fiice adoptate de cuplu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Johnny Hallyday, supranumit părintele rock and rollului francez, a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.
 
Într-un comunicat, actriţa Laura Smet (34 de ani) a transmis că este „stupefiată şi rănită“ după ce a aflat că nu a fost menţionată în testamentul tatălui ei şi că nu a primit nici măcar „un suvenir, una dintre chitarele sau motocicletele lui şi nici măcar o parte din cântecul «Laura»“, care i-a fost dedicat, arată The Guardian.
 
Avocaţii ei susţin că testamentul, întocmit în California, contravine legilor franceze care interzic dezmoştenirea copiilor. Fiul artistului, cântăreţul David Hallyday (51 de ani), a contestat şi el documentul.
 
Johnny Hallyday s-a căsătorit cu Laeticia în 1996. Cuplul a adoptat două fete născute în Vietnam, Jade şi Joy. Potrivit testamentului, în cazul decesului Laeticiei, averea va rămâne celor două fiice adoptive.
 
Hallyday a avut o sănătate fragilă agravată de excesele de alcool, droguri şi tutun. În decembrie 2009 a fost spitalizat în SUA şi i-a fost indusă coma pentru a fi tratat de o gravă problemă respiratorie. Iar în martie 2017, el dezvăluia la 73 de ani că suferă de cancer la plămâni. La 17 noiembrie 2017, el a fost internat de urgenţă pentru o insuficienţă respiratorie şi a fost supus unei noi şedinţe de chimioterapie. 

Hallyday a fost căsătorit prima dată cu cântăreaţa franceză Sylvie Vartan, în 1965, mamă a fiului său David Hallyday, cu care a format, până la despărţirea sa în 1980, un cuplu la modă. În 1996, cântăreţul s-a căsătorit cu modelul Laeticia Marie Christine Boudou (n.r.- devenită Laeticia Hallyday), împreună cu care are două fiice, Joy şi  Jade Odette Désirée. 
 
Văduva Laeticia Hallyday, alături Laura Smet şi and David Hallyday, cei doi copii biologici ai lui Johnny Hallyday, la înmormântarea artistului FOTO Getty Images
 
Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett“. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll. La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. 

Hallyday, părintele rock and roll-ului francez şi al twistului în cei peste 50 de ani de carieră şi 900 de cântece, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi 18 discuri de platină. De-a lungul carierei sale, a întreprins peste 100 de turnee.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără: „Requiem pour un fou'“, „Ma gueule“, „L'Idole des jeunes“, „Que je t'aime“, „J'ai pleuré sur ma guitare“, „Quelque chose de Tennessee“ şi „De l'amour“. Cel mai faimos rocker francez al tuturor timpurilor a cântat în duet cântăreaţa italiană Laura Pausini în 2006 piesele „La loi du silence“ şi „Come Il Sole All'improvviso“, iar în 2008 a colaborat cu artistul spaniol Loquillo la albumul său Balmoral, la piesa „Cruzando el paraíso“.
 
citeste totul despre: