Ce s-a întâmplat când un străin a pătruns în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?

Ce s-a întâmplat când un străin a pătruns în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?

Regina Elisabeta a II-a FOTO Shutterstock

Pe 9 iulie 1982, pictorul şi decoratorul şomer de 31 de ani, Michael Fagan, a pătruns în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul Reginei Elisabeta a II-a. Întregul incident a fost catalogat ca cea mai mare breşă în securitatea regală din secolul al XX-lea. Charlotte Hodgman, editor la BBC History Revealed, explică ce s-a întâmplat atunci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o domnie întinsă pe 68 de ani, monarhul britanic le-a văzut pe toate, a trăit tot felul de experienţe – de la scandaluri în sânul familiei sale, la diverse crize naţionale sau internaţionale. Însă, în 1982, Regina Marii Britanii a fost implicată într-un incident fără precedent, care i-a pus în pericol statutul şi chiar viaţa.

Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce Elisabeta a II-a împlinise 56 de ani. La ora 6.45 dimineaţa, pe 9 iulie 1982, fostul pictor şi decorator Michael Fagan s-a căţărat pe peretele Palatului Buckingham, evitând cu grijă sârma ghimpată, şi a intrat pe o fereastră deschisă, aterizând în incinta domiciliului uneia dintre cele mai cunoscute şi mai bine păzite persoane din lume.

Citeşte aici ce s-a întâmplat cu intrusul. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările