Amza Pellea are o stea pe Walk of Fame

Amza Pellea are o stea pe Walk of Fame

Oana Pellea (stânga), la dezvelirea stelei tatălui său

Amza Pellea a primit ieri o stea pe Walk of Fame – spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei româneşti – cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naşterea actorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu ştiu de ce tata se întreba, înainte de a pleca de pe pământ, de ce-l iubesc toţi oamenii", a declarat Oana Pellea, spunând apoi că vrea să-i transmită ceva tatălui ei, ceea ce a făcut în gând, în tăcere. „Comunitatea băileşteană a fost întotdeauna asimilată cu numele de Amza Pellea. Amza Pellea, pentru noi, înseamnă totul", a spus Costel Pistriţu, primarul oraşului Băileşti, locul de naştere al maestrului.

În semn de mulţumire, edilul i-a înmânat lui Dan Bărbulescu, preşedintele Consiliului de Adminstraţie Cocor, paporniţa celebrului actor, iar Oanei Pellea un portret cu tatăl său întruchipându‑l pe Mihai Viteazul, realizat pe foiţă de aur. Pistriţu a declarat că tabloul reprezintă „un semn de preţuire pentru Amza Pellea, cel mai oltean dintre băileşteni". 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările