Ştefan Bănică Jr., discurs emoţionant dedicat regelui Mihai, la încheierea  concertului de Crăciun VIDEO

Ştefan Bănică Jr., discurs emoţionant dedicat regelui Mihai, la încheierea  concertului de Crăciun VIDEO

Ştefan Bănică şi-a încheiat primul concert de Crăciun cu un mesaj dedicat regelui Mihai

Ştefan Bănică Jr. a susţinut primul concert de Crăciun pe 16 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti. Artistul nu a dorit să încheie spectacolul fără să îi aducă un omagiu regelui Mihai, cel care, în aceeaşi zi, a fost condus pe ultimul drum şi înmormântat la Curtea de Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

De 16 ani, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, Ştefan Bănică Jr.(50 de ani) îşi susţine tradiţionalele concerte de Crăciun. Anul acesta a avut programate trei spectacole, pe 15, 16 şi 17 decembrie, pe scena de la Sala Palatului.
 

După ce în presă au început să circule informaţii contradictorii cu privire la concertele programate în zilele de doliu naţional, Ştefan Bănică a venit cu precizări pe Facebook. Artistul a subliniat că are tot respectul pentru Majestatea Sa regele Mihai I, dar în acelaşi timp îşi respectă şi cei peste 12.000 de spectatori care au cumpărat bilete. Drept urmare, cele trei spectacole au suferit mici modificări.

Astfel, spectacolul anunţat pentru 15 decembrie a fost  reprogramat pentru data de 16 decembrie, de la ora 17.00, şi un al doilea de la ora 20.30. Artistul nu a dorit să încheie primul său spectacol fără să-i aducă un omagiu regelui Mihai, condus în aceeaşi zi pe ultimul drum şi înmormântat la Curtea de Argeş. 

„Nu pot, ca om, sa trec peste acest moment ca şi când nu s-ar fi întâmplat. În primul rând, dintr-un respect imens. Fiecare este liber să creadă ce vrea, indiferent de apartenenţele politice, dar eu, ca om, nu pot să nu mă gândesc la regele Mihai“, şi-a început Ştefan Bănică Jr. discursul la finalul concertului, moment în care toţi cei 4.000 de oameni prezenţi la Sala Palatului s-au ridicat şi au început să aplaude.
 
 
„Pe scurt, nu vreau să fac un moment dramatic din asta. Oamenii sunt precum muzica. Ea trezeşte în noi emoţii şi sentimente. Unele cântece, allele nu trezesc nimic. La fel ca şi oamenii. Eu vorbesc acum de omul, pentru că ce se ascunde în spatele unui titlu este cu totul altceva. Acest om mi-a transmis ceva, de când eram adolescent, de pe vremea comuniştilor, când adolescenţa mea era ţinută cu cheie, omul acesta mi-a transmis demnitate, bunătate, coloană vertebrală şi modestie“, a continuat artistul. 
 
„Eu cred că sunteţi multe generaţii aici şi eu cred că acest lucru, aceste calităţi de care vorbesc se regăsesc în fiecare generaţie. Cu siguranţă toţi le purtăm în noi, trebuie doar să le descoperim. Iar acest lucru care s-a întâmplat, nu este vorba numai de moartea sau de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale, sau de moartea unui om de 96 de ani, ci după părerea mea este un simbol şi o trezire a conştiinţei fiecăruia dintre noi ca să învăţăm totuşi să ne întoarcem la valori. Mulţumesc, Majestate! Mulţumesc pentru tot!“, şi-a încheiat Ştefan Bănică jr. discursul de la finalul concertului. 
 
Cel de-al treilea concert al artistului are loc astăzi, 17 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului. 
citeste totul despre: